NyheterFoto: Process Films

Foto: Process Films

Silje Norendal brakk håndleddet i prøve-OL

Skrevet av Gaute Haaversen-Westhassel, 21. Feb, 2016

Mister X Games Oslo.

-       Jeg er fryktelig skuffet og lei meg. Jeg hadde gledet meg til å kjøre X Games på hjemmebane. Nå fokuserer jeg bare på å bli frisk så fort som mulig og få med meg det jeg kan av resten av sesongen, sier Silje Norendal.

Norendal falt på siste hoppet i coursen i Pyeongchang og fikk et kraftig slag i armen og siden av ryggen. Hun var ved bevissthet hele tiden og kommuniserte godt med hjelpemannskapet, som fraktet henne ut på båre før hun ble kjørt til sykehus for videre undersøkelser.

Fare for leverskade
På sykehuset fikk Norendal konstatert brudd i håndleddet og for høye leververdier, og legene har mistanke om leverskade. Norendal skal derfor ligge til observasjon på sykehuset i Sør-Korea i én uke før hun kan fly hjem, og landslagstrener Per Iver Grimsrud blir værende igjen sammen med henne.

Den medisinske oppfølgingen har vært svært god så langt. Hjelpeapparatet er veldig godt organisert og de har fått fantastisk hjelp fra helsepersonell og arrangøren av FIS World Cup-rennet og prøve-OL i Pyeongchang. Det lover godt for OL om to år.

Ute i seks uker
Det vil ta ca seks uker før skaden i håndleddet har grodd. Norendal går derfor glipp av X Games Oslo, som var sesongens store høydepunkt, og US Open i Vail om to uker.

Skadeforfulgt Norendal
Rett før jul kjørte Norendal kneet inn i en rail under kvalifiseringen til Dew Tour i amerikanske Breckenridge. Det som først så ut som en mindre skade viste seg å være mer alvorlig, og det tok seks uker før hun var tilbake på snø. Nå venter nye uker med hvile for Norendal.

Kjersti Buaas eneste norske jente
Med Norendal ute blir Kjersti Buaas eneste norske jente i finalen under Big Air-konkurransen på snowboard kommende helg. Av gutta skal Ståle Sandbech, Mons Røisland, Torgeir Bergrem, Marcus Kleveland, Emil Ulsletten og Markus Olimstad kjempe om plassene i finalen lørdag 27. februar, som går foran en utsolgt arena og over 15.000 publikummere.  

 

Oppdateringer om Silje Norendals skade vil bli publisert på våre hjemmesider.