NyheterSilje i Dew TOur Breckenridgel. Foto: Olav Stubberud

Silje i Dew TOur Breckenridgel. Foto: Olav Stubberud

Silje Norendal om Nike Oslo Backyard

Skrevet av Thea Vangbæk, 10. Jan, 2012

Silje Norendal forteller om Nike Oslo Backyard, og hvordan det har vært å være den eneste jenta blant snowboarderne som var med på utformingsprosessen.

En av de nye hovedattraksjonene i Oslo vinterpark denne sesongen kommer helt klart til å være snowboardparken, Nike Oslo Backyard. Om den nye parken skriver Oslo Vinterpark blant annet at den kommer til å være et ”freestyle mekka” for snowboardere. Det vil være en egen heis kun for parken slik at man får kjørt så mye som mulig. I tillegg vil det være en helt ny superpipe (det finnes bare 20 i verden!!), som holder internasjonal standard, samt en egen park for jibbing/shreddding og hopp.

Klikk her for å lese mer: http://www.tryvann.no/oslo-viinterpark-terrengpark/terrengpark/nike-6-0

Nike har, sammen med den velkjente shaperen David Ny, fått med seg Nike teamkjørerne, og snowboard-essene, Peetu Piiroinen, Halldor Helgason, Gjermund Braathen og Silje Norendal på designteamet. Vi synes selvfølgelig det er helt rått at denne jenta er med på å bestemme hvordan parken skal se ut, og derfor har vi tatt en prat med Silje for å høre hvordan prosessen har vært.

Hvordan har det vært å være med på å utforme den nye backyardparken til Nike i Wyller?
-Det har vært kjempegøy. Det har vært veldig morsomt å få være med i prosessen og komme med forslag til et kjempeprosjekt. Backyardparken i Wyller kommer til å bli Norges beste park de kommende årene, så spennende å være med på et sånt prosjekt.

Hvordan har det vært å være den eneste jenta i denne oppgaven?
-Det har vært kjempefint. Det er bra med litt jenteinspirasjon, så det blir en bra park alle kan mestre.

Hvordan tror du parken er for jenter?
-Parken kommer til å bli perfekt for jenter som vil utvikle seg på snowboard. Det kommer til å være morsomme små elementer som gir jentene en kjempemulighet til å ha det gøy og bli bedre.

Hvilket eller hvilke elementer er du mest fornøyd med?
-Det blir spennende å se når parken er ferdig, må nesten kjøre den før jeg sier noe. Men det kommer opp en trippel line med hopp som jeg tror jeg kommer til å kose meg på.  

Hva har vært det morsomste med denne prosessen?
-Morsomt å være sammen med gjengen fra Nike, og ikke minst Tryvann vinterpark, og se hvordan ting skjer fra start til slutt.

Har du noe råd til jenter som vil bli like gode som deg?
-Det viktigste er bare å ha det gøy. Kose seg masse, finn noen du liker å kjøre med og push hverandre. Det er den beste måten og bli bedre på. Have fun!

Silje Norendal er bare 19 år, men har likevel utmerket seg i brettsporten en god stund allerede. Hun var knapt et par år gammel da hun begynte med snowboard. I dag imponerer kongsbergjenta stort, både nasjonalt og internasjonalt, og er en inspirasjon for svært mange brettglade jenter. Her er merittlista til Silje bare fra 2011 (det er kanskje ikke så rart at hun ble kåret til årets kvinnelige kjører på Snowboardawards 2011):

3. plass slopestyle USOpen, mars 2011
2. plass slopestyle, X Games Europe, Tignes Frankrike, mars 2011
1. plass big air, NM Trysil, april 2011
2. plass slopestyle, NM Trysil, april 2011
1. plass half pipe, NM Trysil, mars 2011
2. plass snowboardcross, NM Trysil, april 2011
4. plass TTR 6Star Burton European Open, slopestyle, Laax, jan 2011
1. plass TTR 3Star Sista Sessions, slopestyle, Østerrike, jan 2011
1. plass Rip Curl Sista Sessions, januar 2011

I februar skal Silje, sammen med Kjersti Buaas, delta i WSC (world snowboarding championship). FØLG MED på jentene våre! Vi krysser fingra for dem!

Snowboard VM er fra 10. til 19. februar i Wyller. Har du ikke kjøpt billetter enda?
Klikk her: http://www.billettservice.no/search.php?tm_link=tm_header_search&language=en&keyword=snowboarding