NyheterSilje og Sondre er dessverre skadet

Silje og Sondre er dessverre skadet

Silje og Sondre skadet i dagens trening i Wyller

Skrevet av Trude Alnæs, 11. Feb, 2012

OSLO VINTERPARK/WYLLER: Dagens VM-trening ble dessverre preget av to skader. Både Silje Norendal og Sondre Tiller ble fraktet til legevakten under treningen i Slopestyle i Wyller.

Uavklart om Silje kan kjøre VM

- Jeg er selvfølgelig veldig skuffa og har vondt, men avventer situasjonen i forhold til hva som vil skje videre i VM, sier Silje etter behandling hos Olympiatoppen i kveld.

Det var ca klokka ett at Silje hekta kanten på brettet og fikk et kraftig slag i skulderen. Etter røntgen fikk vi bekreftet at det ikke er snakk om brudd, men at skaden er i festet til kragebeinet i høyre skulder.

Silje vil de neste dagene få tett oppfølging av Olympiatoppens medisinske apparat som fortløpende vil vurdere om hun kan kjøre konkurranse på onsdag eller ikke.

Landslagssjef Thomas Harstad sier følgende om situasjonen: - Jeg krysser fingrene for at det skal gå bra. Det er selvfølgelig veldig synd om VM skulle ryke, men det viktigste er at det ikke er en alvorlig skade. Uavhengig av VM er vårt hovedfokus at Silje kommer seg fort tilbake på brettet igjen.

VM ferdig for Sondre Tiller

Det var da Sondre tok en Backside 720 over hoppet med ”channelgap” at han kom en fot for kort og landet med den bakre foten på det flate partiet av landingen. Hælen ble som en følge av dette knust og må opereres. Dessverre er derfor VM over for Sondre.

- Jeg er veldig lei meg for at jeg ikke får delta i VM på hjemmebane, sier en skuffet Sondre fra legevakten, men ønsker ikke kommentere sitasjonen videre nå i kveld.

- Fryktelig synd at dette skulle skje med Sondre nå. Han har hatt en enorm utvikling i høst og kjørt veldig bra i flere store konkurranser den siste tiden, sier Harstad.

Sondre hadde en korsbåndoperasjon i sommer og har kommet seg på rekordtid tilbake i god form. Da er det selvfølgelig ekstra surt når man blir skadet dagen før VM konkurransen starter.

Snowboardforbundet sender mange tanker til både Sondre og Silje! Get well soon!!

Sondre i Dew Tour i vinter. Foto: Snowboardforbundet

Sondre Tiller i Hemsedal. Foto: Snowbaordforbundet