NyheterÅrets kjørere ble overrasket på Gardermoen!

Årets kjørere ble overrasket på Gardermoen!

Silje og Ståle ble årets kjørere!

Skrevet av Dina Treland, 29. Jan, 2014

SNOWBOARDAWARDS: Prisen for årets kjører ble delt ut med en hyggelig overraskelse for Ståle og Silje da de kom hjem fra X games. 

Da medaljevinnerne fra X-games landet i Norge denne uka stod pressen klar for å ta imot dem på flyplassen. Det samme gjorde prisutdelerene fra Snowboardawards 2013. 

Se filmen fra overrekkelsen på Playboard!

 

Her er juryens begrunnelser på vinnerne: 

Årets mannlige kjører: Ståle Sandbech

To av kriteriene for å få prisen for årets kjører er ”topplassering(er) i store internasjonale konkurranser” og ”god videopart”. Slik snowboard er nå om dagen er det ikke mange som kan vise til begge disse kriteriene utenom èn. At han i tillegg absolutt oppfyller kravet om ”å være en likandes person” er også noe som gjør at han er godt likt hos både jury og de som sitter hjemme og stemmer. Han har vært profilert i flere blader og gjennom edits, i tillegg til å få uendelig mange pallplasseringer gjennom hele sesongen. Han vant prisen for årets kjører året før også, men det var ingen tvil om at Ståle Sandbech fortjente den for forrige sesong igjen.


Årets kvinnelige kjører – Silje Norendal

Årets kvinnelige kjører har vært med å pushe nivået i jentenes slopestylekonkurranser. Hun hadde ikke den beste starten på konkurransesesongen i fjor, men viste mot slutten av sesongen at det bare var uflaks og at hun hadde lært seg mye nytt gjennom vinteren. Hun gikk fra å være en “one-trick-wonder” til å ha varierte triks på både hopp og rails. Med tekniske railtriks og store triks på hoppene fikk hun sin største seier gjennom karrieren i en alder av bare 19 år, gull i European X Games. Som vi har sett nå var dette virkelig bare begynnelsen for Silje Norendal.