NyheterStian Sivertzen mistet 3. plassen i dagens konkurranse. Her fra Vallnord-Arcalis

Stian Sivertzen mistet 3. plassen i dagens konkurranse. Her fra Vallnord-Arcalis

Sivertzen optimist til tross for uheldig kjøring i Sveits

Skrevet av Fridthjof Selmer Jørgensen, 11. Mar, 2014

Veysonnaz, Sveits: I årets nest siste konkurranse i verdenscupen klarte ikke de norske gutta å leve opp til forventningene. Kongsbergguttene Stian Sivertzen (24) og Christian Ruud Myhre (22) røk begge det i første heatet. 

Stian Sivertzen hadde en solid 3. plass i verdenscupen før tirsdagens konkurranse, og har nå mistet muligheten til å ta gullet med i bagasjen. Etter en sterk start på det første heatet, røk sjansen for Kongsberg-gutten:

- Jeg lå som nummer to i heatet, og feilberegnet et hopp totalt. Det ble en krasj i lufta, og vi begge landet på kulen. Det kom deretter et par nye kuler, og da var konkurransen over. Til tross for dagens resultater har jeg heldigvis muligheten til å hente pallplass sammenlagt. Jeg ser frem til helgen! 

Sivertzen endte dermed sist i sitt heat, og falt ned på 6. plass i verdenscupen sammenlagt. Det er likevel ikke umulig for Sivertzen å ta tilbake 3.plassen, ettersom kun 300 poeng skiller plassene. Christian Ruud Myhre tok fjerdeplass i sitt heat. Til helgen venter siste verdenscupkonkurranse i La Molina, Spania. Der vil det hele avgjøres. 

Helene Olafsen er fortsatt skadet etter stygt fall i OL og var dermed ferdig for sesongen. Italienske Fabio Cordi vant dagens verdenscupkonkurranse, mens finske Anton Lindfors og canadiske Cristopher Robanske tok henholdsvis 2. og 3. plass i dagenes finale.