NyheterLandslaget er klare for X Games i Aspen.

Landslaget er klare for X Games i Aspen.

Slik ser du X Games

Skrevet av Peter Gløersen, 25. Jan, 2017

Få full oversikt over X Games-programmet og når de norske utøverne skal i aksjon. 

X Games Aspen er i gang. Utøverne har allerede sjekket inn i den luksuriøse fjellbyen og er klare for det som er den mest prestigetunge konkurransen på snowboard. I år er det mye spenning knyttet til konkurransen.

 • Får vi se nye tidenes første quadcork i konkurranse? 
 • Hva skjer med Shaun White, som tilsynelatende ikke har kjørt mye snowboard i det siste. 
 • Er Ståle Sandbech frisk som en fisk etter kneskaden? 
 • Hvordan utarter duellen mellom Mark McMorris og Maxcence Parrot seg? 
 • Klarer Mons Røisland å følge opp bronsen fra i fjor? 
 • Hvordan vil supertalentet Marcus Kleveland klare seg i sitt første X Games i Aspen?
 • Kan Silje Norendal hamle opp med Jamie Anderson, Anna Gasser og de andre jentene i slopestyle?
 • Klarer 35 år gamle Kjersti Buaas å ta sin fjerde X Games-medalje når hun skal tidenes første big air for jenter i Aspen?

Alt dette får du svar på dersom du benker seg foran TV2 Sportskanalen denne helgen. Kommentatorene Jonas Greve og Kasper Wikestad skal lose oss gjennom helgen. Det kan bli noen sene nattenstimer dersom du vil se alt direkte, så det er ikke så dumt å kjøpe inn litt ekstra kveldskos og et god porsjon med kaffe. Det skal i hvert fall vi!

 

Fredag 27.01.2017

04:00 Big air kvinner og superpipe menn (TV2 Sumo)

 • Shaun White kjører sin første konkurranse på lenge, og skal opp mot «erkerival» Danny Davis og mannen som slo han i OL – Iouri Podladtchikov. For ikke å nevne det japanske stortalentet Ayumu Hirano. Klarer White å hamle opp med verdenseliten igjen?
 • Kjersti Østgaard Buaas kjører den første big air-konkurransen for kvinner i Aspen. Jentene kjørte for første gang big air i Oslo – da tok Buaas bronse foran 15.000 skrikende nordmenn på Tøyen.

18:25 SuperSnake

 • TV2 varmer opp til X Games med Danny Davis sitt prosjekt for Mountain Dew. Skating og snowboard i et skianlegg. Kan også sees på youtube.

19:00 Big air - finale kvinner (reprise)

19:45 Superpipe - finale menn (reprise)

21:00 Slopestyle - kvalifisering menn

 • Marcus Kleveland, Mons Røisland, Ståle Sandbech og Aleksander Østreng er norske deltakere i slopestylekvalifiseringen. Her får vi første blikk på nivået.  

 

Lørdag 28.01.2017

06:00 Big air - finale menn

 • Ståle Sandbech og Marcus Kleveland skal ut i big air-finale. Her er det ingen kvalifisering, kun de antatt beste som får kjøre. Denne konkurransen må regnes som den konkurransen som har hatt mest å si for progresjonen av snowboard. I xx landet Torstein Horgmo verdens første trippelcork. Blir 2017 året Marcus Kleveland gjør verdens første quadcork i konkurranse?

09:15 Superpipe - finale menn (reprise)

12:00 Big air - finale kvinner (reprise)

14:00 Big air - finale menn (reprise)

17:30 Slopestyle - kvalifisering menn (reprise)

21:15 Slopestyle - finale kvinner

 • Silje Norendal har vunnet denne konkurransen to ganger tidligere. I år får hun uhyre tøff konkurranse, ettersom både amerikanske Jamie Anderson og østeriske Anna Gasser har vist storform så langt denne sesongen. 

 

Søndag 29.01.2017

20:00 Snowboard slopestyle - finale menn

 • De som tar seg videre fra fredagens kvalifisering skal gjøre opp om medaljene søndag kveld, i den siste konkurransen av X Games Aspen. Hvordan utarter duellen mellom Mark McMorris og Maxcence Parrot seg? Vil noen klare å slå Yuki Kadonos run fra US Open (regnet som verdens råeste run i slopestyle). Klarer Kleveland, Røisland, Sandbech eller Østreng å blande seg inn i toppen?

 

I tillegg til TV2 sine sendinger skal André Berg delta i Special Olympics Unified Snowboarding, sammen med Silje Norendal. Superduoen deltok også i denne konkurransen i fjor. Tar de hjem gullet i år? Følg med i våre kanaler for å se hvordan det går med våre norske deltakere på fredag formiddag.