NyheterSe dokumentarfilmen om girls på snowboard her!

Se dokumentarfilmen om girls på snowboard her!

SNOKED

Skrevet av Thea Vangbæk, 19. Mai, 2012

I vinter har to jenter fra høgskolen i Gjøvik utarbeidet en dokumentarfilm om jenter på snowboard i forbindelse med bacheloroppgave i medieproduksjon. Dette er filmkvalitet av høyt kaliber, så finn frem popcornet, len deg tilbake og ENJOY!

Om filmen:

Dokumentaren er en kombinasjon av en sports- og portrettdokumentar der vi følger fire norske jenter i snowboardmiljøet i Oslo. Gjennom filmen blir man kjent med de fire jentene Christina, Sigrun, Thea og Maria som alle kjører snowboard aktivt gjennom sesongen. Vi får lære hvorfor jentene begynte å kjøre brett og hva snowboard betyr for dem, både sportslig og sosialt. Gjennom filmen fokuseres det på hvordan det er å være jente i et ellers guttedominert miljø og hva som er hovedforskjellene mellom jenter og gutter på snowboardarenaen. Førsteemanuensis ved Norges Idrettshøgskole, Mari Kristin Sisjord, har tidligere forsket på jenter og snowboard. I løpet av filmen får vi også høre Sisjords tanker om temaet.

Laget av Susanne Lie og Ingeløw Kopperud i forbindelse med bacheloroppgave i medieproduksjon våren 2012 ved Høgskolen i Gjøvik. Filmet med Panasonic AG-AF101E, GoPro HD Hero 1 og 2. Redigert i Final Cut Pro.

Snowboarddokumentar - Snoked: