NyheterTo norske videre til finale i Dew Tour

To norske videre til finale i Dew Tour

Snowboard: Emil Ulsletten og Aleksander Østreng videre til finale i vinteren første verdenscup Dew Tour

Skrevet av Dina Treland, 13. Des, 2014

BRECKENRIDGE, COLORADO: Hele syv nordmenn stilte til start mot resten av verdenseliten fredag. Da Ståle Sandbech måtte trekke seg på grunn av sykdom, var det opp til resten av laget å dra lasset. Av totalt 12 finalister er to norske videre til søndagens finale. Emil Ulsletten (21) fra Dombås kvalifiserte seg som nummer syv, med Aleksander Østreng (23) fra Rykkinn hakk i hel på 8. plass.

Perfekte forhold resulterte i skyhøyt nivå uten rom for småfeil

- Emil har god flyt for tiden, sier landslagstrener Per Iver Grimsrud. – Han har brukt uka etter seieren i Beijing veldig lurt. Både han og Aleksander har jobba med ulike triks og satt konkurranserunnet sitt flere ganger under trening.

Emil Ulsletten har hatt en forrykende sesong så langt med seier i både Burton High Fives på New Zealand, og forrige helgs Air+Style i Beijing. Aleksander Østreng har brukt mye tid i nettopp Breckenridge i sesongoppladningen, og trives godt i løypa.

Lørdag er treningsdag, før finalene braker løs kl 22.00 norsk tid på søndag.

- Gutta går for å vinne, avslutter Grimsrud.

Sven Thorgren (SWE) vant semifinalen foran Yuki Kadono (JPN) og Sebastien Toutant (CAN).

Jamie Anderson lekte seg til seier i damenes finale

Verken Silje Norendal eller Kjersti Buaas kvalifiserte seg til finalen som ble vunnet av Jamie Anderson (USA), etterfulgt av Enni Rukajärvi (FIN) og Christy Prior (NZD).

 

NB. OPPDATERING ETTER FINALEN: Under vanskelige forhold ble det ingen pallplasseringer på de norske guttene i finalen. Emil André Ulsletten ble igjen beste nordmann med 6. plass, mens Aleksander Østreng endte på 11. plass etter at han var uheldig og falt i begge forsøk.