NyheterIselin Opsahl (1946-2016)

Iselin Opsahl (1946-2016)

Snowboardmiljøet har mistet en ildsjel

Skrevet av Peter Gløersen, 07. Mai, 2016

Snowboardmammaen over alle snowboardmammaer gikk bort forrige uke.

Iselin Opsahl har vært en av de viktigste pådriverne for Bærum snowboardklubb. Da 69-åringen gikk bort i forrige uke mistet snowboard-Norge en av sine kjæreste ildsjeler. Hun vil bli dypt savnet.

– Iselin er jo moren til alle oss i BSK. Det er hun som har stått på for klubbmesterskap og alt annet som skjer i Kirkerud og klubben. Hun brant virkelig for snowboard og har hjulpet oss med alt vi trenger. Det er helt utrolig hva hun har fått til – og hun gjorde alt det for oss av ren glede. Det er veldig trist at hun har gått bort. Hun har betydd sykt mye for alle de lokale snowboarderne og vi kommer til å savne henne skikkelig, sier Ståle Sandbech.

Iselin Opsahl har vært en uvurdelig ressurs for BSK, siden 1995, året etter klubben ble stiftet. Med andre ord har hun i over to tiår stått på for alle som elsker snowboard i Bærum og rundt Kirkerudbakken. Hennes engasjement har sørget for trivsel og snowboardglede for en rekke generasjoner med snowboardere. Hun har fulgt opp alt fra Christel Thoresen og Thomas Harstad (nåværende landslagssjef) på 90-tallet til dagens profiler som Aleksander Østreng og Ståle Sandbech, for ikke å nevne en rekke stoka snowboardkids vi kommer til å høre om i fremtiden.

Iselins sønn, Mikkel Opsahl, forteller om en mamma som også fikk mye igjen for sin innsats i miljøet.
– Mamma har alltid vært en aktiv del av vår fritid. Når Petter (bror) og jeg ble voksne fortsatte mamma sitt engasjement i snowboardklubben. Dette var helt naturlig for henne da snowboard hadde blitt en så stor del av livet hennes med et godt nettverk og et miljø hun trivdes i. Det som appellerte til mamma var den delen av snowboard som ikke var så organisert, det var «learning by doing». Et miljø som utfordret henne selv, med rebelske profiler som samtidig var fantastiske mennesker med stor idrettsglede og et stort lidenskap til sporten. Hun syntes det var veldig gøy å følge de yngste, eksempelvis Ståle, som hun har fulgt siden han var bitteliten. Og helt til siste slutt hadde hun et nært forhold til kjørerne, enten de var unge eller voksne. Det virker som det er ingen som glemmer Iselin fra Bærum snowboardklubb. Mamma var en veldig inkluderende person og flink med mennesker. Hun tok vare på alle og jeg tror det er derfor mange kaller henne for snowboardmammaen, sier Mikkel Opsahl. 

Takk for alt, Iselin!

Begravelsen finner sted fredag klokken 10:00 i Asker kapell