NyheterFra rekrutttrener til trenerstudent på Olympiatoppen. Hvem som får stafettpinnen fra Sondre får du vite i morgen

Fra rekrutttrener til trenerstudent på Olympiatoppen. Hvem som får stafettpinnen fra Sondre får du vite i morgen

Sondre går nye veier - avskjedspraten får du her

Skrevet av Trude Alnæs, 04. Jul, 2012

Sondre legger bort livet i boardbagen som trener for Snowboardforbundet og starter til høsten på topptrener 2-studiet til Olympiatoppen. Både generalsekretæren og landslagssjefen roser innsatsen han har lagt ned. Vi tok avskjedspraten med Sondre nedenfor. Hvem som får stafettpinnen fra Sondre får du vite i morgen.

-Sondre har et stort talent som trener, motivator og leder, som det er veldig gøy at han får mulighet til å videreutvikle disse ferdighetene, samtidig som han vil ha mer tid til å ha brettet på bena selv her hjemme sier generalsekretær Dagfrid Forberg. Landslagssjef Thomas Harstad fortsetter: 

- Sondre har gjort en enestående jobb med å løfte rekruteringen i både bredde og på elitenivå her i Norge. På hans to år i Snowboardforbundet kan han vise til flere store internasjonale plasseringer og ikke minst har han klart å danne og forme et unikt rekrutt landslag.

Se hva Sondre sier selv om de siste to årene nedenfor.

Sondre og Ulla (Ulrik Badertscher) på NM i Trysil sesongeon 2010/2011. Foto: Snowboardforbundet

Hvor lenge har du jobbet i NSBF?

- Har jobbet i to år hos forbundet

Hvordan har det vært å jobbe som rekruttlandslagstrener?

- Det har vært veldig bra. Det har selvfølgelig til tider vært slitsom å reise mye og ha lange dager under den mest busy konkurranse-sesongen, men når jeg ser tilbake på det så er det bare gode minner jeg vil ta med meg resten av livet.

Gjengen på rekruttlandslaget er helt enestående, det har vært utrolig givende å få jobbe med den gjengen. Vi har selvfølgelig til tider vært uenige, når man er slitne etter lange samlinger og mange dager i bakken på rad, hvor kanskje ikke alt går på skinner, så er det lett at ting kan gå litt skeis, men jeg syns vi sammen klarte de utfordringer vi kom over på en veldig bra måte...Alle kjørerne var veldig motivert og elsker å kjøre snowboard, det gjorde jobben lett for meg :)

Hva er det største øyeblikket (prestasjon/ medalje eventuelt annet) i trenerjobben?

- Det er vanskelig å si, det var veldig mange øyeblikk som jeg alltid vil huske. Når Silje kom på 3.plass i US Open i fjor syns jeg var stort og så også 2.plass i Euro X-Games bare en uke etter...Det var liksom lille Silje på 17 år, som kom på 3.plass bak de kanskje to beste jentene i verden, Enni og Jamie. Eller når jeg sto på start sammen med Ståle i FIS junior VM i august 2010 og Ståle skulle droppe som nest siste mann i hele contesten og sa "se nå Hylland", og dro ett skinnsykt bra run som gjorde at han vant hele contesten med.

Husker også at jeg satt i den skrøpelige heisen i Keystone med Gjermund Braathen og små prata litt en uke før DewTour og han sa til meg: "jeg skal vinne DewTour Breck", en uke etterpå dro han 4 forskjellige doblecorks og vant...Sjukt...

- Alle samlingene vi har hatt, så sinnsykt mye gøy vi hadde det i bakken, på både dårlige dager og bra dager....Og selvfølgelig med Aleks, på VM, hvor rå han var hele den uka og ikke minst når han vant European Open, det var så sykt fett å se at alle, ikke bare oss nordmenn, men alle andre kjørere, crew, andre teamsjefer fra andre land osv, var så stoka for at Aleks vant, det gjorde inntrykk på meg, det er tydelig at de andre kjørerne har sinnsykt respekt for han...Noe han fortjener.

Colgate Sondre og Silje på en eller annen filmpremiere. Foto: Andre Aakermann

Hva har vært det beste med jobben?

- Det har vært utrolig lærerikt. Jobbe med utøvere har vært sykt gøy. Å se at det vi planlegger ved sesongstart, både hvor turene skal gå og hva de forskjellige har lyst til å lære av triks og se de klare det, det er givende syns jeg...

Det er jo kjørerne selv som skal bestemme hva de vil lære, men at vårt bidrag kanskje hjelper de litt på vei, syns jeg er utrolig gøy å se...og det smilet og stoken kjørerne får når de lærer seg ett nytt triks, har en bra dag i bakken, får ett bra filmshot eller konkurranseresultat eller bare kjører sjukt bra, det er fett. Og at alle kjørerne er stoka på hverandres vegne, da er det god kjemi og det er gøy. Det som også er gøy er at det har gått litt rundt, alle har på ett eller annet tidspunkt levert bra enten på samling eller i konkurranse i løpet av mine to år...Det syns jeg er kult...

Er det noe du ikke vil savne?

Alle boardbaggene, hehe, det er ett helvete å reise med så mye stasj...

Hva mener du er det viktigste for rekrutteringen i Norge?

Jeg mener at anlegg er kanskje noe av det viktigste. Har man gode anlegg tilgjengelig så vil utviklingen, progresjonen og rekrutteringen i snowboard gå fort fremover. Effektive parker(raske heiser) med bra lysanlegg, bra elementer og bra shaping er det viktigste. Se hva Vierli har fått til, rett og slett imponerende. De har satset hardt i noen år, hatt norges beste parkshaper Emil Fossheim, hatt en sjef som er villig til å satse, har en effektiv heis og ett bra lysanlegg. Nå bærer også dette frukter, for nå begynner det å dukke opp kjørere som er "lokale" derifra også, som kjører på ett veldig høyt nivå med bl.a Jørn SImen Aabøe og Bjørn Jo Jenssen...Og fler vil komme hvis de fortsetter satsningen...Trysil har jo også turt å satse park, der kommer det frem en gjeng nå som kjører veldig bra. Sammenhengen her er at alle organiserer seg selv og kvaliteten på anlegget er jo med å avgjøre hvor fort deres progresjon vil gå...Den egenorganiseringen er jo den som skal skille snowboard fra fotball, alpint og all annen organisert idrett. Og er kanskje en av de mest attraktive faktorene med å kjøre snowboard. Kjør hvordan du vil, når du vil, hvor du vil...

Så lenge du har det gøy så gjør du det riktig!!!

Jeg håper at flere anlegg skjønner at dette faktisk har noe å si på bunnlinja deres...Legger man sammen alle snowboardkjørere og twintippere som kjører park, så er det snakk om veldig mange heiskort, overnattinger og burgere i bakken...

saken fortsetter under bildet...

"Focused" på NM 2012. Foto: Snowboardforbundet

Hva kommer du ikke til å glemme?

- Alle gangene jeg har ledd meg ihjel med rekrutt/landslags gjengen :) Heispraten med Simen Neraker og Morten Kleivdal...Epic! hehe

Vil du gi en shout out til noen?

- Jeg vil takke alle på rekrutt og på landslag, samt alle på kontoret og de andre landslagstrenerne...Ingen nevnt, ingen glemt... :) Takk for 2 fantastiske år! :) Sees i bakken ;)

Avslutningsvis uttaler Dagfrid Forberg på veiene av hele forbundet følgende:

- Gjennom to sesonger hos Snowboardforbundet har Sondre bidratt til å utvikle både NorgesCupen og rekruttsatsingen vår i en veldig positiv retning, og som trener har han fått et nært og personlig forhold til mange av landslags- og rekruttlandslagskjørerne. Vi holder en knapp på at vi kommer til å finne han i vår umiddelbare omkrets i åra som kommer!

Gramps kan fortsatt kjøre! Foto: Snowboardforbundet

Sees i bakken!