NyheterSeier til Ståle under Air & Style Innsbruck

Seier til Ståle under Air & Style Innsbruck

Ståle Sandbech tok sin første Air & Style seier i Innsbruck

Skrevet av Dina Treland, 17. Jan, 2015

INNSBRUCK, ØSTERRIKE: Ståle Sandbech (21) fra Rykkinn tok i kveld en etterlengtet seier i Big Air konkurransen Air & Style i Bergiselbakken midt i vinterhovedstaden Innsbruck. Han trosset snøværet og viste nok en gang at han kan levere når det gjelder, uansett forhold. 

-I dag var det endelig min tur

-Det var veldig opp og ned hvordan hele dagen var. I første omgang landa jeg tre forskjellige triks og fikk veldig bra score. Da fikk jeg en godfølelse, og tenkte at det endelig var dagen min. Men så måtte jeg jo gjennom både andre og tredje omgang også. Det var veldig nervepirrende. Det snødde mye, og var lite fart og litt kaos. Folk kunne sikkert se på TV-skjermen at jeg ble litt stressa og irritert. Da jeg kjørte mot svenske Niklas Mattson i tredje omgang var jeg nær ved å ryke ut. Jeg kunne enten gi opp og ta en backflip som en crowdpleaser for publikum, eller så kunne jeg gi alt. Da måtte jeg bare gamble på å klare en trippelcork. Det var veldig vanskelige forhold i finalen, men første og tredje forsøk satt. I dag var det endelig min tur, sier en glad Ståle Sandbech.

I siste omgang før superfinalen så det mørkt ut for Ståle. Han lå an til å bli slått ut av svenske Niklas Mattson, men i sitt aller siste hopp dro Sandbech fram et sterkt ess fra ermet; backside trippelcork 1440, og tok seg dermed til finalen.

Finalen åpnet han med nok en perfekt utført backside trippelcork 1440 som gav finalens høyeste trickscore, 44,7 poeng. I sitt andre hopp var Sandbech uheldig og falt, men i tredje og siste hopp klaffet det igjen med en frontside 1080, og Ståle Sandbechs første Air & Style seier var dermed et faktum.

En veldig etterlengtet seier

-Denne seieren var ikke overraskende, men veldig etterlengtet. Vi har jo bare gått og venta på at han skulle ta den førsteplassen, men det har vært mye nesten, både under OL, X games og senest under Air & Style i Beiling. Nå ble det endelig full klaff, noe som er sinnsykt kult. Dette betyr mye og gir god selvtillit og en ekstra boost før X games, sier landslagssjef Thomas Harstad.

Sandbech fikk totalt 81,89 poeng for sine to tellende hopp. Finske Peetu Piiroinen kom på andreplass med 79,39 poeng, og japanske Yuki Kadono fulgte på tredjeplass med 72,22 poeng.

Ståle Sandbech leder nå også sammenlagt i Air & Style serien etter førsteplassen i dag og andreplass i første stopp som var i Beijing i desember. Siste stopp finner sted i Los Angeles 21 og 22 februar, men før det er det duket for X-games i Aspen neste uke. 

Emil André Ulsletten (21) fra Dombås som vant Air & Style i Beijing måtte dessverre se seg slått av japanske Yuki Kadono i tredje omgang. 

Foto: Frode Sandbech