NyheterVerdens beste slopestylekjører!

Verdens beste slopestylekjører!

Ståle Sandbech vinner verdenscupen etter sterk andreplass i Burton US Open

Skrevet av Dina Treland, 08. Mar, 2014

Vail, USA: Ståle Sandbech (20) fra Rykkinn har vært på pallen i alle slopestylekonkurransene han har deltatt i dette året. Han kapret sølvet i verdenscupavslutningen, Burton US Open, og har med det vunnet verdenscupen i slopestyle, World Snowboard Tour. 

Små marginer mellom de beste

-Jeg er veldig fornøyd med å klare å lande et så bra run i det været her. Det var faktisk moro å kjøre, selv om det snødde og var vanskelig føre. Det hadde selvfølgelig vært enda bedre å vinne, men Mark kjørte veldig bra, og det var jo veldig få poeng mellom oss. En andreplass er veldig bra det også, så jeg er fornøyd med det, sier en glad Ståle Sandbech etter finalen.

Det var kun 0,3 poeng som skilte Sandbech fra vinneren i gårsdagens konkurranse. Mark McMorris fra Canada vant med 87,5 poeng, Ståle Sandbech fikk 87,2 poeng og Maxence Parrot, også fra Canada, tok tredjeplassen med 84,3 poeng. Emil André Ulsletten (20) fra Dombås lyktes dessverre ikke helt i sine finalerun og endte på 8. plass.

Amerikanske Jamie Anderson vant kvinnenes slopestylefinale.

Vant verdenscupen i slopestyle

Gjennom hele sesongen har Ståle vært stabil i toppen, og han har vært på pallen i samtlige konkurranser i verdenscupen som han har deltatt i. I tillegg til dette fikk han en omdiskutert sølvmedalje i OL, der mange mente han burde stått øverst på pallen. Ingen andre kjørere viser slik stabilitet, og det er ingen overraskelse for oss å se at Ståle nå vinner verdenscupen i slopestyle, World Snowboard Tour. Han ligger også veldig godt an til å ta sammenlagtseieren i World Snowboard Tour, som avgjøres etter kveldens halfpipefinale i Burton US Open.

-Det føles veldig bra å vinne sammenlagt. Det betyr bare at jeg har gjort det stabilt bra i år. Jeg har følt meg veldig bra hele sesongen, og jeg har kjørt mye snowboard med et stort smil på ansiktet. Det hjelper veldig for å kjøre bedre, du klarer liksom ikke kjøre så bra hvis ikke du digger det du driver med!