NyheterStåle er første nordmann som vinner TTR sammenlagt! Foto: Frode Sandbech

Ståle er første nordmann som vinner TTR sammenlagt! Foto: Frode Sandbech

Ståle vinner sammenlagttittelen i TTR 2012

Skrevet av Julie Berge, 12. Mar, 2012

- Det er stort å vinne og blir utrolig kult å se TTR-trofèet på hylla hjemme, sier Ståle Sandbech (18), som lørdag vant TTR som første nordmann og yngste mannlige vinner noen gang! Han er veldig fornøyd etter en god og stabil sesong. 

Lørdag mottok Ståle premien for å ha vunnet TTR-touren sammenlagt. 18 åringen uttaler til Snowboardforbundet at han ikke hadde tenkt at det var mulig å gå for sammenlagtseier i starten av sesongen, men at han ble ivrig da han fant ut at han ledet.

- Litt inn i sesongen fant jeg ut at jeg lå som nummer én, og da satte jeg meg et mål om å klare det, sier Ståle som nå bare synes det er utrolig kult å være på den legendariske lista over kjørere som har vunnet før han.

På listen finner vi navn som Mathieu Crepel, Shaun White, Kevin Pearce, Peetu Piiroinen  og nå: Ståle Sandbech.

Små marginer

Ståle kvalifiserte ikke til lørdagens halfpipekonkurranse i US Open, noe som gjorde TRR-avslutningen ekstra spennende. Dersom Christian Haller fra Sveits hadde tatt første- eller andreplass i konkurransen ville han tatt tittelen som TTR-vinner. Men sveitseren endte på fjerdeplass og den andre utfordreren Janne Korpi landet ikke sine run i finalen. Dermed gikk sammenlagtseieren til 18-åringen fra Rykkinn.  

Det var bare 33,87 poeng som skilte Sandbech og Haller da touren var over, med andre ord var det små marginer. Resultater fra to konkurranser i halfpipe, to i slopestyle og en i big air er bakgrunnen for å beregne total poengsum hos kjørerne. 

Ståles tellende resultater i TTR:

Pipekonkurranse: 6. plass i Burton European Open
Pipekonkurranse: 11. plass i Burton New Zealand Open
Slopestylekonkurranse: 3. plass i Burton New Zealand Open
Slopestylekonkurranse: 10. plass i Burton European Open
Big Air: 3. plass i Air & Style i Kina

Holdt seg i toppen

Seieren viser at Ståle er en god allrounder, som har gjort det bra hele sesongen, med flere pallplasseringer. Å ta sammenlagtseier i TTR er en stor prestasjon, kjørerne må hevde seg i både slopestyle og i halfpipe. Få gjør det veldig bra i flere grener, men Ståle har klart det! Dette er virkelig prestisjefylt.

- Enkeltseiere er morsomt, men å vinne TTR sammenlagt viser at du er god i alle grener, mener Ståle, som påpeker at det er veldig høyt nivå i både slopestyle og pipe, og derfor er det få som kjører begge grener.

Rykkinngutten er veldig fornøyd med egen innsats ettersom han ikke hadde planlagt å satse så mye i pipe, men likevel fant formen under VM og begynte å gjøre det bra i begge grener.

- Det er veldig stort. Det viser at han har kjørt stabilt gjennom hele sesongen. Han har ikke tatt så mange pallplasseringer, men det blir raskt sammenlagtseier om en holder seg i toppen, sa landslagssjef Thomas Harstad til NRK.

Betydningsfull tittel

Tidligere har TTR-vinnere fått pengepremier, men på grunn av stramt budsjett var det ingen pengepremie i år.

- Det hadde vært sykt digg å vinne penger, men selvfølgelig betyr tittelen veldig mye. Og det blir sykt kult å titte på TTR-trofèet på hylla hjemme!, sier TTR-vinneren, som nå er klar for X Games i Tignes, Frankrike.

På kvinnesiden var det slovenske Cilka Sadar som tok sammenlagtseieren, foran Jamie Anderson fra USA. Både Sadar og Ståle mottok premier for prestasjonene i Stratton, Vermont på US Opens siste dag.