NyheterTre bilder man gjerne skulle hatt på veggen

Tre bilder man gjerne skulle hatt på veggen

Stem på Årets Bilde

Skrevet av Dina Treland, 20. Sep, 2016

På tide å hedre fotografene som fryser fingrene av seg for oss! 

Mange bra bilder ble sendt inn til denne kategorien i år, men det var tre som utmerket seg som endel bedre enn resten. To av de nominerte har vært fast inventar på lista med nominerte til årets bilde de siste årene, og begge er tidligere vinnere, mens den tredje er nykommer til denne prisen. Under stemmeboksen finner du bildene og fotografenes egne kommentarer om bildene.

 

Husk også å stemme på de andre prisene dersom du ikke har gjort det allerede!

 

-Årets edit

-Årets park

-Årets gjennombrudd

 

Clas Kristensen

 

Juryens begrunnelse:

Kvalitet fra Nord: Spektakulær natur, rå snowboardere og estetiske fotografer. Nord Norge har alt som trengs for å få til et godt bilde. Derfor er det også regionen som oftest er nominert til årets bilde på Snowboardawards. Som flere ganger før er det Clas Kristensen som har levert et av årets aller beste blinksudd. Stilrent, iskald og perfekt timet spray i elegant lyssetting. Definitivt et av årets beste bilder. 


 Clas Kristensen informerer om bildet: 

"Kjører: Roy Olsen

Spot: Tromsø

Lukker 1/1000 Blender: 5,6 ISO 100 Zoom: 200mm
Kamera: Canon 7D II"

 

Daniel Tengs

 

Juryens begrunnelse: 

RK1 oppsummert: Dette bildet symboliserer alt vi digger med RK1: Kompisstemning, dra-på-faktor og kreativitet. I tillegg er hele den harde RK1-kjernen representert i bildet. Ståle flyr over hipen, Alek looper i cradelen, mens Len slasher over. Kulere blir det ikke. Dette bildet krever ekstremt av både planlegging og utførelse. Kudos for at de fikk det til!

 

 

Daniel Tengs har dette å si om bildet sitt:

"Bildet ble tatt i på Hovden på en RK1 shoot for Transworld Snowboarding. Kjørerne er Len, Ståle og Alek. Bildet er tatt i en feature som gutta har tegnet selv og som har blitt bygget av crewet på Hovden. Det var 5 dager med massive shred og vi hadde det utrolig kult. Alle gutta droppet inn samtidig i forskjellige høyder og det var ikke mange forsøkene før timingen satt perfekt. Ståle gjorde en massiv straightair og landet på baksiden, mens Len gjorde en lang slash og Alek kjørte rundt i craidelen. Bildet er tatt med Fuji x-pro2 blender f8.0 og lukker 1/1000 ISO 200"

  

Matt Pain

 

Juryens begrunnelse: 

Ganske enkelt, genialt: Matt Pain er mannen som reiser sammen med landslaget og tar bilder og film på alle deres turer. Da sier det seg selv at det ikke går lenge mellom blinkskuddene hans. Pain leverer en rekke toppkvalitetsbilder i løpet av sesongen, men i dette tilfelle stemmer alt. En av verdens mest stilfulle snowboardere, et tidløst triks, pent lys og vakker natur. Aleksander Østrengs frontside 360 i soloppgang i Stubai er definitivt nominert til årets bilde. 

 

 

Matt Pain sier dette om bildet:

"Kjører: Alek Østreng
Triks: fs3 Indy
Lokasjon: Stubai
Kamera: 5D Mark III
Linse: Canon 24-70mm

 

Den dagen vi tok bildet var det ganske spesielt lys for å være nærmere midt på dagen. Det ser mer ut som soloppgang eller solnedgang. Uansett: Det er lett å få bra bilder av Aleks, for alt ser bra ut, men han er også den mest kravstore å ta bilder av. Han er så opptatt av detaljene – og det er nok også derfor han er den beste. 

"