NyheterStian Sivertzen vant Lofoten Banked Slalom. Foto: Daniel Tengs

Stian Sivertzen vant Lofoten Banked Slalom. Foto: Daniel Tengs

Stemningsfulle svinger i Lofoten

Skrevet av Peter Gløersen, 08. Apr, 2017

Lofoten Banked Slalom ble en braksuksess på første forsøk. 

Tidenes første Lofoten Banked Slalom er offisielt over. Dagen startet med to ørner som flakset over løypen på trening, etterfulgt av en helt rå konkurranse med masse bra kjøring. Det hele i naturskjønne omgivelser med utsikt ned til Svolvær, havet og fjellene på øya Litlmolla. Etter flere dager med plussgrader hadde været snudd til minusgrader. Dermed var det en isete og krevende løype kjørerne skulle få bryne seg på.


Svenske Björn Lindgren har markert seg i Riksgränsen Banked Slalom tidligere, og satte tidlig en rask tid i løypa. Lofoten-tilflytter Fredrik Evensen slo deretter til «på hjemmebane» og tok over ledelsen. Et varselskudd kom allikevel fra Stian Sivertzen, da den drevne boardercrosspesialisten kjørte inn til en topplassering – med fall. I sitt andre run tok han over ledelsen på lynraske 39.32. Den tiden kunne ingen matche og dermed vant Sivertzen tidenes første Lofoten Banked Slalom. Som premie fikk han et brett fra Frost surfboards og får donere 4000 kroner til et veldedig formål.


Rimelig god stemning på start. Foto: Daniel Tengs


Selv omtaler Sivertzen Lofoten som magisk.
– Det var kjempekult å komme til Lofoten og kjøre i de fantastiske forholdene. Folk må bare komme og oppleve det her. Det er magi, sier Stian.

Helene Olafsen skremte samtlige av gutta da hun stod med nest beste tid etter første run.
– Det var veldig gøy å kjøre i dag. Morsom løype, med fantastisk utsikt og bra stemning. Dette er verdens fineste sted. Uten tvil! sier Olafsen som er i Lofoten for første gang.

Joacim Nyhaugen, som sammen med Erik Botner står bak konkurransen, var skikkelig imponert over Helenes prestasjon.
– Hun kjørte så fort i dag! Hun var den personen jeg hadde mest lyst til å slå, rett og slett fordi hun er så rå. Stian blir for vanskelig for meg. Det er liksom for drøyt. Men å slå en av kjendisene, det var målet! Jeg kunne ikke skyldt på at jeg bare er en lærer oppe i Nord, for hun er jo lærerstudent hun og, sier Nyhaugen som til slutt kjørte inn på 40,62 og fikk femteplass.  Lærerstudent/Banked Slalom-arrangør Joacim Nyhaugen er takknemlig for all hjelp de har fått fra lokalbefolkningen i Lofoten. Foto: Daniel Tengs

Han er veldig takknemlig for all hjelp de har fått i forbindelse med arrangementet.  
– Dette hadde ikke vært mulig uten lokalbefolkningen. Den dugnadsånden som er her oppe var med på å bidra at det ble så bra. Alt vi ba om av tjenester fikk vi hjelp til. Jeg må bare få takke alle som stilte opp, Norsk Tipping som sponser dette og Snowboardforbundet som har vært med å arrangere, sier Nyhaugen.

En spesiell takk ønsker han også å gi til Kongstinden Alpinsenter. De får også alle inntektene fra deltakeravgiften. I tillegg velger både Olafsen og Sivertzen å gi premiepengene til skianlegget.
– Det er et dugnadsdrevet anlegg fullt av ildsjeler. Det står på flere ganger i uka for å holde det gående. Heisen og prepping og lage mat og drikke. Det eneste de ønsker er at folk skal komme å være en del av det de ønsker å gjøre – og det er å leke i skianlegget, sier Nyhaugen.


Helene Olafsen var superrask nedover løypa i Kongstinden Alpinsenter. Foto: Daniel Tengs


Lofoten Banked Slalom ble en jevn konkurranse, med over 50 deltakere på start.  
– Det var ikke mange sekundene som skilte de som kjører aktivt og de som ikke kjører så mye. Folk presset seg selv, og det er kult å se. Det morsomste av alt er allikevel at kjørerne heller hadde fokus på å slå sin egen tid enn å slå vinnertiden.

Etter premieutdelingen var det konsert med bandet Nord mot Nord.
– Det ble en rå konsert som avsluttet det hele. God gammeldags hardcore fra lokale snowboardlegender oppe i her. Det var en kul avslutning. 

 

Konsert med Nord mot Nord. Foto: Daniel Tengs

Se resultatlistene HER