NyheterFotocred: Glenn Pettersen

Fotocred: Glenn Pettersen

Stemningsrapport fra helgens NC i SBX

Skrevet av Martine Dahlmo, 26. Jan, 2015

UVDAL: Årets første norgescup i SBX gikk ned i helgen med konkurranse både lørdag og søndag, med alle klasser inkludert ski(!). Den nyoppståtte klubben Snørøverne får all honnør for en fantastisk helg og godt gjennomført arrangement. Dette er deres første på mange år, og det er blitt jobbet på spreng dag og natt for å gi kjørerne en bra course. I tillegg kunne vi i helgen se to generasjoner med snowboardkjørere i en og samme konkurranse!

Snørøverne Snowboardklubb startet opp igjen 2. januar i år etter å ha vært "nede" siden starten av 2000-tallet, og har per dags dato 28 medlemmer (Det skal nevnes at de på 90-tallet var Norges største snowboardklubb en periode). Morten Sommer sammen med Ola og Erling i klubben stilte opp som "faddere" under kids klassen og synes det var moro at så mange ville prøve seg i konkurranse og hvordan de utviklet seg i løpet av helgen. Sånt blir det god stemning av.

 

Fotocred: Glenn Pettersen

 

KIF-dominans

Etter endt helg kan KIF Snowboard være stolte av å ha minst én representante på pallen i hver klasse. Under lørdagens konkurranse kjører alle topp 3 i Jenter YJ, Gutter YJ og Gutter Junior for KIF. Under søndagens Senior Herrer dro Ola Rudi fra Snørøverne seg inn på 1.plassen, som er Snørøvernes første Norgescup seier på 15 år! (link til full resultatliste finnes lenger ned i artikkelen).

- Det var stor stas å vinne, er på tide at KIF og Geilo IL får litt konkurranse, sier Ola Rudi som på 90-tallet herjet mest i pipen før boardercross ble en disiplin her i Norge.

Hva er planen videre for sesongen?

- Nå i vinter kommer jeg til å kjøre Norgescup og noen Europacupløp i boardercross. Målet er å delta i Worldcupen i løpet av neste sesong.

Hva var det beste med helgen?

- Det beste var nok at vi fikk mye skryt for tøff løype og at arrangementet ble en suksess. Dette med god hjelp fra Geilo og Kongsberg snowboardklubb. Kjekt å bo midt imellom, og få hjelp fra begge kanter!

 


Fotocred: Glenn Pettersen

Lørdagens vinnere Senior Dame f.v.: Karoline Seljevoll Herleiksplass, Susann Bakken og Vilde Amundsen

Karoline Seljevoll Herleiksplass (Geilo IL) kjører for det meste slopestyle konkurranser, men endte som en god nummer to på lørdag, kun slått av regjerende norgesmester i SBX Susann Bakken. Under søndagens konkurranse var det bare å dra på og sikre seg 1. plassen. Hun forteller at det var bra vær og veldig gøy å kjøre. Løypa var tøff og ble litt myk og slagete etter hvert, men det må man nesten bare regne med. Hun legger til at arrangementet var veldig godt planlagt og gjennomført med god stemning og at alt gikk på gli! Det liker vi!

 

Igjen, all honnør til Snørøverne for en fantastisk helg og godt gjennomført event!
For full resultatliste se her for lørdag og her for søndag :)

 

Fotocred: Glenn Pettersen

Fotocred: Glenn Pettersen

Ola Rudi - vinner senior søndag

Fotocred: Glenn Pettersen

Fotocred: Glenn Pettersen

Fotocred: Glenn Pettersen