NyheterStian og Haakon har all grunn til å være fornøyde

Stian og Haakon har all grunn til å være fornøyde

Stian Kleivdal fikk bronse i junior-VM i Italia

Skrevet av Dina Treland, 30. Mar, 2014

ITALIA, VALMALENCO: Parallelt med halfpipe NM i Oslo var flere av våre beste yngre kjørere samlet i Italia for Junior VM. I fint vær og med gode forhold kjørte Stian Kleivdal (16) fra Geilo seg inn til en fin tredjeplass i slopestylekonkurransen. Haakon Eilertsen (17) fra Bærum endte på sjette plass.

Kleivdal fornøyd etter dagens innsats

-Det var veldig bra å kjøre i dag. Det var litt hardt i starten, men ble mildt etter hvert. Været var fint, og det var gode forhold. Jeg er veldig fornøyd med dagen, det var digg å bare sette runnet, siden jeg ikke landa switch bs 1080 under treningen, sier Stian Kleivdal om dagens finale.

Stians run bestod av cab 180 på første railen og bs 180 av, cab 720 og switch bs dobbelcork 1080 på hoppene og tilslutt cab 180 fs 360 og boardslide 270 på de to siste railene. Dette ble belønnet med 86,5 poeng. Sveitsiske Michael Schaerer stakk av med seieren med hele 94,25 poeng foran britiske Rowan Coultas med 90,25 poeng.

En lærerik uke for de unge kjørerne

-Etter en hektisk uke var det gøy å se at det klaffet for Haakon og Stian i dagens finale. De har begge kjørt bra hele uken i en løype der det har vært vanskelig å skille seg ut. Med kun ett stort hopp ble dobbelcork 1080 et minimum for å komme topp 10. Mamma Kleivdal satt med ryggen til mot slutten av konkurransen, og spenningen var til å ta og føle på. Det klaffet ikke for alle dessverre, men det er sånn konkurranser er. Alt i alt har det vært en fantastisk fin og lærerik uke, og jeg håper turen til Ischgl fortsetter like bra, sier Henning Marthinsen, talent- og utviklingsansvarlig i Snowboardforbundet.

Nå følger noen dager med kjøring i italienske Livigno, før turen fortsetter til Ischgl i Østerrike, der det skal konkurreres i finalen i World Rookie Tour. Stian Kleivdal har allerede en seier i et av de tidligere stoppene fra World Rookie Tour. 

Program junior-VM

Onsdag 2. april: Snowboardcross finaler

Torsdag 3. april: Snowboardcross lagkonkurranse