NyheterStian Kleivdal gikk stort! Foto: Fizza

Stian Kleivdal gikk stort! Foto: Fizza

Stian Kleivdal på toppen av pallen i World Rookie Fest

Skrevet av Dina Treland, 10. Jan, 2014

Livigno, Italia: De norske ungguttene og jentene viste nok engang hva de er gode for, og fikk med seg en førsteplass, to andreplasser og en tredjeplass fra Livigno. 

Under dagens finale i World Rookie Fest i Livigno, iItalia, ble det nok engang bevist at Norge har mange unge talenter til å ta over tronen etter våre største profiler. Stian Kleivdal (16) fra Geilo var den som gjorde det aller skarpest, med første plass i rookie klassen, som er de eldste deltakerne og den tøffeste klassen. 

-Det var litt halvveis vær i starten idag, flatt lys gjorde at alt ble utsatt flere ganger. Etterhvert ble det bedre, og da dro alle på, så da var det gøy. Runnet mitt bestod av Cab dobbel underflip 900, fs 1080, fs blunt 450 og cab 1 bs 3 på siste railen., forteller en glad Kleivdal. 

Han ble tett fulgt av Petter Grøn (17) fra Bærum som havnet på 3. plass i samme klassen. 

f.v. Petter Grøn, Stian Kleivdal, Prietl Florian. Foto: Fizza

To norske andreplasser blant de yngste

I den yngre klassen, grom, var det også norsk på pallen. Mathias Eckhoff (14) fra Bærum kom her på en fin andreplass, kun slått av finske Rene Rinnekangas. Samme plassering fikk Hanne Eilertsen (14) fra Bærum i jentenes gromklasse. Hanne ledet etter kvalifisering, men måtte dessverre se seg slått av franske Thalie Larochaix i finalen. 

Nå reiser den norske gjengen videre til Laax i Sveits, der Burton European Open går av stabelen neste uke. 

Fulle resultatlister med mange norske navn finner du her: http://www.worldsnowboardfederation.org/article1160.html