NyheterStian Sivertzen (t.h) vant fredagens kvalifisering i Andorra. Foto FIS-Snowboard

Stian Sivertzen (t.h) vant fredagens kvalifisering i Andorra. Foto FIS-Snowboard

Stian Sivertzen med førsteplass i kvalifisering i dagens worldcup i SBX

Skrevet av Fridthjof Selmer Jørgensen, 10. Jan, 2014

Vallnord-Arcalis: Stian Sivertzen (23) fra Kongsberg tok en sterk førsteplass i kvalifiseringen til helgens Worldcup-konkurranse i Andorra. Stian tok førsteplassen foran tyske Paul Berg og den østerriske unggutten Julian Lueftner. Sivertzen var svært fornøyd med førsteplassen og gleder seg til finalene i helgen:

Det er i helgen klart for dobbel Worldcup i snowboardcross. Finaler kjøres både lørdag og søndag og vi har to norske klare til start etter dagens kvalifisering. Stian Sivertzen er meget godt fornøyd etter dagens fenomenale run hvor han kjørte inn som nummer 1:

- Etter dagens kjøring er jeg optimist før helgens finaler. Jeg likte løypa svært godt, med mange hopp og kuler, i tillegg er svingene enkle som passer min kjøring bra.

Med dagens førsteplass får Sivertzen førsteretten til å velge startspor i konkurransen i morgen. 23-åringen fra Kongsberg befinner seg på en foreløpig 8.plass i worldcupen sammenlagt, og med en pallplassering i helgen har Sivertzen gode muligheter til å stige på listen.

Godkjent fra Helene Olafsen

I kvinnenes kvalifisering endte Olafsen på en respektabel syvendeplass, som også kvalifserer for helgens finaler. 22-åringen fra Oppegård har vist en sterk form i årets sesong og kan fort gjøre et godt resultat i helgens konkurranser. Olafsen ligger på 3.plass i verdenscupen. Den canadiske veteranen Dominique Maltais vant dagens kvalifisering, og har derfor førstevalget til å velgestartspor i helgen. Maltais leder forøvrig også worldcupen sammenlagt.

Finale i morgen
Finalen i morgendagens konkurranse i Vallnord-Arcalis kjøres kl 13.30, men har desverre ingen direkte TV-dekning. Konkurransen kan likevel sees i opptak på Eurosport 2 kl 19.30 lørdag. 

 

 Stian Sivertzen klar for morgendagens finale. Foto: Snowboardforbundet