NyheterSlopestyle coursen. Foto: Snowboardforbundet

Slopestyle coursen. Foto: Snowboardforbundet

Stille før stormen

Skrevet av Trude Alnæs, 27. Jan, 2012

BUTTERMILK, ASPEN: Fredag er dagen hvor mye skal skje på X Games arenaen. Om noen timer er det tidlig morgen i Aspen, snøen som har lavet ned de siste timene har lagt et teppe over alt, inklusiv coursen. Ikke det beste utgangspunktet med tanke på fart kommenterer landslagstrener Per Iver på practise. Det er spenning i lufta, mye skal skje det neste døgnet. Både Slopestyle, Snowboardcross og Big Air er på programmet. Winter X Games 2012 is on!

Fredagen starter 10.30 med slopestyle elimination. For kjørerne starter den kl. 08.00 med practise. Torgeir, Mikkel, Ulrik, Gjermund og Torstein møter resten av verdenseliten og skal vise hva de er gode for. Når lørdagens finale starter skal vi ha et flertall nordmenn til start.

Etter gutta kommer jentene. Silje og Kjersti kjører Slopestyle finale kl. 13.30. For Silje er dette den største konkurransen hittil og vi følger henne i stor spenning

Silje i slopestyle coursen. Foto: Snowboardforbundet

Snowboardcross kvalifiseringen starter kl 14.00 og Stian og Joachim stiller til start. Tilbakemeldingene fra trening var gode, Stian er stoka.

Så, når market senker seg over Buttermilk Mountain, flombelysningen er skrudd til “on” og folk har fylt opp arenaen er det klart for det store showet. Big Air finalen starter kl. 20.30 og USA er klare. Det er også vi.

- Dagens Big Air trening var preget av litt dårlig fart og mye snø. De fleste tok det veldig rolig med ganske basic triks, men det er i morgen kveld det smeller sier Thomas Harstad etter trening torsdag kveld

- Ulrik leverte med frontflip og bs rodeo. Stille før stormen.

Ulrik fra Big Air practise torsdag kveld. Foto: Snowboardforbundet

Live webcast:

http://www.freestyletv.net/xgames/livestream-x-games-aspen-2012/