NyheterFoto: Preben Stene Larsen

Foto: Preben Stene Larsen

Super norgescuphelg i Kongsberg

Skrevet av Martine Dahlmo, 27. Jan, 2016

Se film og bilder fra boardercrosshelgen. 

I helgen var det norgescup i boardercross, samtidig som nyheten om at Stian Sivertzen var innlagt på sykehuset ble kjent. Det preget naturligvis konkurransen i hjembyen til landets beste boardercrosskjører.
– Stian er en stor inspirasjonskilde for hele snowboardmiljøet i Kongsberg. Nyheten om hans sykdom kom brått og overraskende. Vi synes det er utrolig synd at han har vært så uheldig og blitt så alvorlig syk. Vi ønsker han god bedring. Stian er en veldig sterk person, både fysisk og psykisk – vi har stor tro på at han blir frisk og kommer tilbake, sier leder i KIF Snowboard, Hans Christian Hagen.  

 

Kongsberg stilte med en super boardercrossløype som ga fine dueller både for store og små.
– Helgen var veldig kul; bra vær, kule folk og jeg elsket løypa. Boardercross er min favoritt gren, med mindre pudderkjøring telles. Jeg liker å kjøre fort og liksom sloss litt om seieren. Det er jo morsommere enn slopestyle på den måten; Du får vite resultatene med en gang du kommer i mål, sier Sofia Bjarheim (15), som vant begge dagene.


Juniorjentene deltok i seniorklassen i Kongsberg og 15 år gamle Sofia Bjarheim vant begge dagene. Foto: Preben Stene Larsen

 

Ola Rudi fra Snørøverne vant herrenes seniorklasse
– Å komme først ned i finalen når det gjelder er alltid en god følelse man får et skikkelig kick, men jeg skulle ønske at Stian Sivertzen og Christian Ruud Myhre også kunne ha stilt, sier Rudi. 
Han synes det er gøy å se at det gror i sporten.
– Å se kidsa bare gunne på nedover er jo helt rått! De er jo helt gærne mange av dem. Å se 40 kids til start i helga varmer med tanke på fremtidig satsing. Boardercross er en veldig allsidig gren som alle kan starte med. I norgescup blir det tatt hensyn og lagt til rette for alle nivåer. Noe som gjør boardercross litt unikt.


Ola Rudi skulle ønske Stian Sivertzen og Christian Ruud Myhre kjørte med han i helgen. Foto: Preben Stene Larsen

 

Se alt av resultater HER

 

Alle foto: Preben Stene Larsen