Nyheter



Halvparten i finalen er norske. Torstein var best. Bilde: NRK

Halvparten i finalen er norske. Torstein var best. Bilde: NRK

Suverent i dagens slopestyle elimination. Halvparten til finalen er norske

Skrevet av Trude Alnæs, 24. Jan, 2014

Buttermilk, Aspen: Det ble en maktdemonstrasjon for Norge i kveldens slopestyle-elimination i den meget krevende slopestylecoursen i Aspen. Seks av seksten startende var norske i dagens kvalifisering og hele fire nordmenn går videre til finale. Dvs at halvparten av startfeltet i finalen vil være norske. En meget sterk prestasjon vi lar oss imponere av. Best av alle i dag var Torstein Horgmo med 93.33 poeng

Torstein Horgmo var best

Torstein Horgmo var best av alle med 93.33 poeng, foran Mark McMorris og Ståle Sandbech. Horgmo har så langt ingen medaljer i slopestyle tidligere i x games, hans tre førsteplasser har kommet i big air, til tross for en rekke topplasseringer i slopestyle i verdenscupsammenheng. Det er derfor ingen tvil om at trønderen vil gå for supplering i samlingen når lørdagens finale starter kl 20.00 norsk tid. 

Men trønderen er ikke alene, også lagkollega Ståle Sandbech leverer sterkt om dagen og leverte et run med en score på 91.66. En sikker plass i finalen. Aleksander Østreng og Emil Andrè Ulsletten viste seg også verdig av finaleplasser med solide runs i andre runde. Sistnevnte Emil sikret nettopp også Ol billett på grunnlag av hans sterke prestasjoner og fremgang den siste tiden. 

Snowboardcross og big air i morgen

Allerede i morgen (fredag) fortsetter sirkuset med finaler i både Snowboardcross fra kl 18.30 og big air fra 03.00. Helene Olafsen og Stian Sivertzen kvalifiserte seg i dag og stiller godt forberedt med topplasseringer friskt i minne fra de siste verdenscupkonkurranser og gode treningsdager i den meget krevende coursen i snowboardcross. 

I big air er Torstein og Ståle igjen klare for å måle krefter og rotasjoner når ti av verdens beste snowboardere møtes i duell på det gigantiske hoppet i Buttermilk mountain.  

Vi gleder oss til fortsettelsen!

Les mer om sendesjema og X games her: 

Ståle Sandbech fra trening tidligere i dag. Foto: Snowboardforbundet