NyheterBrage i aksjon

Brage i aksjon

Tapetserte podiet i Burton European Open

Skrevet av Marianne Hauknes, 18. Jan, 2014

Det ble en bra norsk dag på Burton European Open, som er en del av verdenscupen World Snowboard Tour. Brage Richenberg (21) fra Lillehammer vant, med Aleksander Østreng (22) fra Rykkinn på andreplass og ungutten Mons Røisland (16) fra Høvik  på tredje.

Etter de elendige værforholdene under gårsdagens semifinale, ble det bestemt at alle de semfinalistene fikk kjøre finalen, men at antallet runs ble redusert fra tre til to. Dette ga kjørerne litt mer press på å prestere i de to runnene de hadde tilgjengelig.

Brage ledet hele veien

Brage Richenberg ledet gjennom både kvalifiseringen og semifinalen, og var en av favorittene til seieren i dagens slopestylefinale. Etter første run var han igjen på toppen av resultatlista, helt til Aleksander Østreng med et solid andrerun snappet førsteplassen.

- Da Aleksander tok ledelsen stod jeg på toppen og var siste til å kjøre, men jeg hadde bestemt meg – jeg ville virkelig vinne i dag. Det var en utrolig deilig følelse å sette runnet og få resultatet med at jeg vant. Det kunne ikke blitt bedre enn å vinne og dele pallen med Aleksander og Mons – jeg er utrolig glad nå!

Mons Røisland var dagens overraskelse

16 år gamle Mons Røisland var en av de yngste gutta i dagens finale, og feilet litt i første run. Men i andre run imponerte han stort med teknisk god kjøring, og endte på tredjeplass.

- Jeg hadde egentlig bare forhåpninger om å komme til semifinalen, så jeg var godt fornøyd med å komme til finalen. Det var gode forhold og i det siste runnet fikk jeg alt til å funke. En tredjeplass er stort – nå er jeg bare utrolig glad, sier Røisland.

God norsk dag

Dette har vært en god norsk dag, sier talent- og utviklingsansvarlig Henning Marthinsen.
- Brage satte sammen et teknisk run som han gjennomførte veldig bra. Han har rett og slett eksepsjonelt bra stil. Aleksander har slitt med skader, og jeg er imponert over at han klarte å gjennomføre så bra, han fungerte mye bedre enn forventet. 

Dagens overraskelse var definitivt Mons, han har gjort mye småfeil tidligere, men i dag kjørte han som en senior og fikk betalt for det.

Resultatliste:
1. Brage Richenberg, NOR
2. Aleksander Østreng, NOR
3. Mons Røisland, NOR
4. Sam Hulbert, USA
5. Kevin Backström, SWE
6. Jonas Boesinger, SUI
7. Seth Hill, USA
8. Marcus Kleveland, NOR
9. Sean Ryan, USA
10. Morten Kleivdal, NOR