NyheterTischendorf på tredjeplass

Tischendorf på tredjeplass

Tapte veddemål: Måtte gå i Versace-joggedress på gallamiddag

Skrevet av Peter Gløersen, 10. Jan, 2017

Juniorlandslagskjører Fridtjof Sæther Tischendorf på pallen i Moskva. 

– Han sa han skulle ta den på seg hvis en av oss kom på pallen, forteller Fridtjof Sæther Tischendorf etter å ha tatt tredjeplass i world cup i Moskva.

Dermed måtte juniorlandslagstrener Marius Håker ikle seg Tischendorfs kritthvite Versace-joggedress på banketten etter konkurransen.

– Jeg fikk greit mange blikk. Vi var blant de siste som kom inn til middagen og det føltes ut som om alle øyne var på meg. De lo godt, sier Håker.

Tidligere på kvelden hadde 19 år gamle Tischendorf levert i iskalde 45 effektive minusgrader. Tischendorf lot seg ikke påvirke og landet backside dobbelcork 1260 og cab dobbelcork 1260. Det holdt til en sterk tredjeplass, kun slått av russiske Vlad Khadarin og kanadiske Antoine Truchon.

– Det var veldig hardt i landingen, og noe av det kaldeste jeg har vært med på, sier Tischendorf som allikevel tok av seg lua da han skulle opp på pallen.
– Litt rockestjerne må det være lov å være, legger han til.

At 19-åringen holdt hodet kaldt tross finale og krevende forhold imponerte juniorlandslagstreneren.
– Fridtjof har lave skuldre enten han bare er med gutta i bakken eller om han kjører finale i world cup. Hele dagen var han super happy og danset og jublet. Mellom kvalifisering og finale dro han på hotellet og lå i badekaret. Det siste han sa til meg før han satte utfor i siste run var «sees på pallen», forteller Håker.