NyheterBra teamspirit! (Foto: Processfilms

Bra teamspirit! (Foto: Processfilms

Team Battle Oppsummeres

Skrevet av Morten Sandvik, 20. Mar, 2017

Drømmehelg i Kvitfjell!

Hver gang en snowboarder sier noe sånn som ”Det er dette snowboarding handler om” grøsser det nedover ryggen på meg. Utrykket er så klisjefylt og kleint at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Det var før jeg var på ”The Team Battle 2017” i Kvitfjell. For det var alt snowboarding handler om. Og mer til.

Da jeg var yngre, tenkte jeg ikke over hvor privilegert jeg var, som var del av et miljø ,som var så inkluderende, gjennkjennelig og vakkert som snowboardmiljøet. Men når man er på Gudbrandsgard Hotell i Kvitfjell, med 70 andre likesinnede, i alderen tre til 40+, så er det lov å bli litt stolt og takknemlig for å ha vært med på dette. For makan til rå og bra gjeng, skal man lete lenge etter!

 

Parksjef Jarle Kvamme med crew hadde ikke værgudene med seg, og fikk et voldsomt regnvær, etterfulgt av minusgrader på torsdagen. Men det har ikke stoppet dem i å lage en av Norges beste parker.

Mats Tambini på et av de mange råe elementene i parken (foto: Process Films)

Mats Tambini på et av de mange råe elementene i parken (foto: Process Films) 

 

Fredag og Lørdag var været upåklagelig, noe som gjorde at flere valgte å kaste klærne. Både for å vinne ”Beste nakentriks”, men det var også overraskende mange som var opptatt av å få brunfarge (Mushroom Crew).

Mushrom crew klarte å kjempe seg til en tredje plass, men rakk å jobbe med brunfargen i mellom slagene. (Foto:  Process films)

Mushrom crew klarte å kjempe seg til en tredje plass, men rakk å jobbe med brunfargen i mellom slagene. (Foto:  Process films) 

 

I Løpet av helgen har vi fått sett helt syk kjøring. Både teknisk kjøring, og skikkelig dra-på kjøring. Aleksander Klerud sin Backside boardslide til frontflip har allerede fått mye omtale, men vi tåler å se den enda en gang:

#1 #6 #35 #40 #thedropno #bataleon #triplebasetechnology #theteambattle

Et innlegg delt av THE TEAM BATTLE (@theteambattle)lørdag 18. Mars. 2017 PDT

 

 

 

Fredagen var som nevnt tidligere holdt av til å krysse av flest mulig ”Challenges”, noe de fleste teamene tok tak i med stor iver. Blant annet viste Fredrik Perry at han kunne leve opp til sin egen challenge: ”Freddy Perry tribute” med backside 180 switch 5050 switch backside 180 ut på S-railen.:

#2 #teamnorsktipping @d_opelord himself #pickyaf

Et innlegg delt av THE TEAM BATTLE (@theteambattle)lørdag 18. Mars. 2017 PDT

 

 

 

Lørdagen var det duket for selve The Team Battle, hvor alle på teamet må droppe inn likt, og fullføre for å bli vurdert. Det var kostymer, triksing, lagånd og snowboard i skjønn forening, men det var til slutt The Drop/Bataleon teamet som stakk av med seieren. Lagkaptein Joachim ”Deigen” K. Eltvik hadde dette å si om seieren:

”Å Være lagleder for Bataleonteamet var helt rått. Gutta holdt aldri igjen, stemningen var på topp, og alt endte med å klaffe til slutt. At gjengen min på Session vant turen til #CostaRicaØøøyh, gjorde ikke feiringen mildere! Etter et slikt arrangement føler jeg meg enormt privilegert, det å få være en del av dette miljøøet er stort! #klem"

 

Etter Team Battle på Lørdagen, var det burgere og afterski, noe det virket som de fleste taklet nesten like bra som snowboardkjøringen. Det var også en stor andel kjørere som valgte å benytte seg av hotellets svømmefasiliteter denne Lørdagen, med vekslende hell. Deretter var det premieutdeling og afterparty. Og etter smilene å dømme på hotellrom, danserom og det i mellom, våger jeg å påstå at de fleste har hatt det utrolig bra.

Resultatlista så forøvrig sånn her ut:

Best style:

Team Bataleon jr:

Sander Danielsen

Jonas Danielsen

Osmo Mikkola

 

Best trick: Fredrik Perry

 

Most Valuable Player: Alexander Klerud

 

The Team Challenge:

1. Session (Eirik Nesse, Leander Rippli Vetti, Didric Aardal Lothe, Dina Treland)

2. Norsk Tipping

3. The Drop / Mushroom Crew

 

The Team Battle:

1. The Drop/Bataleon (Alexander Klerud, Tobias Hjertonsson, Joakim Deigen, Stian Aanestad, Andreas Storebø, Marius Urbunavicius)

2. The Hell Cabinet

3. Mushroom Crew

 

Søndag kunne de voksne ta seg ei velfortjent hvil, men man så allikevel heavy kjøring av samtlige, selv om det ikke var noe offisielt program.

Barna derimot kjørte "Kids Team Battle" på vestsiden av fjellet. Noen titalls barn og unge hadde funnet veien, og det var definitvt god stemning og mange smil å spore. 

Det var også kult å se at mange av de "voksne" tok turen over fjellet for å se på kidsa, på lik linje som samtlige kids, så på de "voksne" på Fredag og Lørdag.

Nå har jeg ikke vært i så mange andre "sportsmiljøer", men jeg drister meg ut og sier at vi er enestående i så måte. Det viktigste er ikke å vinne, men å ha det fetest. Uavhengig om du er sju eller 69. Samme hvor du kommer fra. Samme om du liker gutter eller jenter. Om du er flink eller dårlig. Så lenge du har det gøy når du kjører brett, Så har du noe i snowboardmiljøet å gjøre. Og essensen av dette fikk vi se i Kvitfjell i helgen. Vi gleder oss i hvert fall til neste gang.

 

Vordende brudgom Eirik Nesse takker, bukker og neier for seg, på vegne av alle som var på The battle i helgen. (Foto: Processfilms)