NyheterMatt Pain

Matt Pain

Terminliste for vinteren er her!

Skrevet av Mette Kvåle, 31. Okt, 2016

Vi i Snowboardforbundet har brukt tiden godt og har satt sammen en terminliste for vinteren som vi både håper og tror alle kommer til å bli glad for. Vi har kuttet ned på antall stopp, men det dere får tilbake er større arrangement med flere aktiviteter og mer tid til å kjøre snowboard mellom konkurransene. 

Som vanlig starter vi sesongen med Superstylesession for jenter på Geilo. I Havsdalen har Geilo IL laget tradisjon av å få opp parken tidlig og konkurransene har siste årene vært samtidig med Epic Jentecamp. Vi kan anbefale alle jenter å sette av dagene før Superstylesession til camp og oppvarming på Geilo! Mer info kommer..

Vierli har tradisjon for å få opp parken tidlig, det er planen også i år. Siden KIF Snowboard generelt er en gira gjeng som ønsker at flest mulig skal få starte sesongen tidlig tar de nok en gang ansvar for å arrangere slopestyle på Vierli! Her vil det i løpet av november komme ett tilbud til ivrige snowboardkjørere med både bo og heiskort i uken før Norgescup. Vierli er kjent for ekstremt effektiv kjøring - det er ikke uten grunn landslaget har vært der fler ganger på samling. Ta med kompisgjengen, de nye snowboardsokkene og pepperkaker fra jul og dra til Vierli. 

I år som i fjor blir det X Games Kvalik på Trysil. I fjor samlet vi både Funkiscamp og rekruttlandslaget i forkant av kvaliken. Vi har reservert rom på Radisson og kommer ut med priser etterhvert - her vet vi av erfaring at det lønner seg å være tidlig ute - hotellet blir alltid fullt. I år blir det både Big Air og Slopestyle kvalik, men siden vi bare har fått plass i herreklassen er dette en ren konkurranse for gutta med en linje. Her kommer det til å være rift om plassene og både landslagskjørere, juniorlandslagskjørere, gamle helter og nye talenter fra Norgescupen kommer til å prøve å få den gjeve plassen - så vil du sikre deg god underholdning er dette helgen å dra til Trysil i vinter! 

Første helgen i februar tar vi en runde tilbake til Geilo. Som snakket om tidligere vil noen av Norgescupstoppene bli større eventer, og Geilo er ved siden av X Games Kvalik og NM en av disse. Hva det vil ha å si for deg? Det blir Snowboardcamp med noen av landets beste trenere, railjam, Funkiscamp og myyyye annen moro denne helgen..mer info kommer! 

Ingen Norgescup uten Snowboardcross i Kongsberg. Kongsberg har avlet frem mange snowboardcrosskjørere, og gjennom år etter år å bygge både trygge, morsomme og skremmende løyper bidrar de til at alle gleder seg til å kjøre SBX i Kongsberg. Nytt av året er at KIF også planlegger SBX camp der du får lære alle triksene for å velge bedre linje og kjøre enda fortere! 

Det er noen år siden det har vært Norgescup i Kirkerudbakken, men i sommer har det vært anleggsmaskiner i hele bakken for å lage park i jord. BSK og anlegget er i rute og vi har trua på ett skikkelig comeback! Tidligere har det vært Big Air i Kirkerud, men nå blir det slopestyle for alle penga! 

I Ringkollen blir det todagers Norgescup igjen - til glede for alle! En dag for Junior, Yngre Junior og Kids og en Open konkurranse. Som i fjor blir dette to ulike konkurranser, så for de heldige juniorene gjør dette at man får to gjeldende national konkurranser på to dager! Ved å flytte Ringkollen til litt senere på vinteren håper vi på skikkelig påskestemning i bakken med like bra course som før! 

I fjor var første år på lenge det var Norgescup på Hovden. Dette var så utrolig bra at vi ikke ser noen grunn til å ikke gjøre det igjen. MEN etter to turer til Hovden for å se hva vi kan få til er vi ikke i tvil. NM 2017 blir på Hovden!!! Parken får dobbeltommel opp, området byr på store muligheter for lek både inne og ute - og med all kompetansen både fra klubb, skole og anlegg kommer dette til å bli magisk! NM begynner i Norges eneste superpipe i Wyller før vi flytter oss direkte til Hovden. En uke med NM og moro med mange overraskelser er bare å legge inn i kalenderen! Vi kommer med tilbud på bo for klubber og kjørere i løpet av november. Her blir det billig og bra!!

Superstylesession Geilo SS regional Jenter 11. desember
Vierli SS National 7. januar
X Games Kvalik Trysil SS, BA Menn Open 20.-22. januar
Geilo SS National 4. februar
Kongsberg SBX, også Para 11.-12. februar
Kirkerudbakken SS Regional 18. februar
Ringkollen SS National 4.-5. mars
NM Half Pipe National 25. mars
NM Hovden SS og BA National,  SBX (inkl Para)   28. mars - 2. april