NyheterTHERE'S ALWAYS NEXT SEASON

THERE'S ALWAYS NEXT SEASON

Skrevet av Matias Fosso, 09. Sep, 2019

Torsdag 12. september vises endelig den prisvinnende dokumentaren There's Always Next Season på Rockefeller. 

Etter å ha turnert internasjonale filmfestivaler er dokumentaren klar for den norske scenen, med live band. TANS forteller historien bak den legendariske filmen 1997 FOREVER, som det har tatt 20 år å lage. 

Vi har tatt en prat med regissør Carl Christian Lein Størmer.

Hva er spesielt med There's Always Next Season?

– Jeg følte vel når jeg satt i gang at det ikke har blitt laget en dokumentar om snowkulturen som forteller ei historie som går dypere enn det rent overfladiske. Bare at historia foregår i Norge, og i Nord-Norge. Jeg ville lage noe som ikke hadde vært laget før innenfor snowboardkulturen. Jeg var så drit lei av alle de glossy shotsene, stylish B-roll shots og overfladisk pjatt om "what's snowboarding for me" og "powpow" og blablabla. Jeg ville fortelle historien om noen jævla fine og komplekse mennesker og menneskeskjebner, om en motkultur i sin oppstandelse, og om hva det koster å ofre alt for det du tror på og brenner for. 

Se den offisielle traileren her:

THERE'S ALWAYS NEXT SEASON - OFFICIAL TRAILER on Vimeo.


Hvordan har mottakelsen vært så langt?

– Jeg føler mottagelsen på sett og vis har vært overveldende. Det vil si, jeg mener jo filmen formidler historia såpass godt at jeg egentlig ikke er så overrasket - da historia er så jævla fin og sterk i seg selv, men det er jo utrolig fint å se at filmen treffer folk. Det var sjukt viktig for meg å både lage en sann og 100% ærlig fremstilling av den kulturen jeg var en del av, og fortelle den menneskelige historia rett og medrivende. Jeg ville lage en film hvor man, i løpet av den, både vil juble og gråte, og at publikum blir tatt med på innsiden av både miljøet og menneskene i det. 

"Et miljø totalt ukjent for de fleste av oss blir plutselig et bevis på at det umulige"
- Bergen Internasjonale Filmfestival


Hvorfor tror du filmen har blitt så godt mottatt? 

– ­Jeg tror den aller, aller viktigste grunnen er nettopp det at filmen evner å vise menneskene i den som de er - brutalt ærlig, nakent, nært. Og all ære til Tapani, Roy, Skjærvik og Daniel som ga meg den tilliten det krevde å kunne gjøre det sånn. Det er derfor den funker. På toppen av ei fantastisk historie såklart, men til syvende og sist handler alt om menneskene i den. Om man ser filmen og ikke genuint bryr seg om disse folka så må man jo være hjertedød. 

Se mer info om arrangementet her!

Regissør Carl Christian i en av hans trademark bs japan rotasjoner i Tromsø i 1998 (ti minutter før han fikk hodeskallebrudd og karriæren var over).
Regissør Carl Christian i en av hans trademark bs japan rotasjoner i 1998, ti minutter før han fikk hodeskallebrudd som endte karrieren. 

 

– Det gledelige er jo at, sånn jeg ser det, har snowboardkulturen på sett og vis funnet litt tilbake til "sjela" de siste åra, og jeg nyter mye av det som foregår nå. Så får heller vi bare holde på litt på sida av det hele, og det er jo helt fantastisk når vi for eksempel får feedback fra kids som ser filmen vår og blir inspirert og ikke bare tenker at vi er en gjeng med washed up has-beens.

 

Hvordan blir det å vise filmen i Oslo?

– Vi gleder oss stort. Det er jo tross alt landets største by og en sterk bretthistorie. Jeg har på følelsen av det blir en slags kavalkade av who's who i norsk bretthistorie som kommer til å være tilstede, så det er jævla stas for oss å komme nedover og vise folk hva vi drev med her oppe både da og nå. Det her blir en for bøkene!

"En historie om noen mennesker som er både rørende og vond, og som fungerer helt uavhengig av om du vet noe om snowboard"
– NRK Filmpolitiet.

 


Stian Tapani Gundersen under opptak til 1997 FOREVER, regissør Carl Christian Lein Størmer bak kamera til venstre. 


Hva kan vi glede oss mest til?

– Det er bare å lene seg tilbake og la seg geleide gjennom ei 20 års snowboard- og livshistorie, og hvis du ikke sitter igjen med klump i halsen, skyhøy stoke og en liten tåre eller to når det tikker mot filmens klimaks kan du bare komme å få pengene igjen. Og SÅ, når du ligger der drenched i emosjoner og tror det er over, så hører du plutselig feedbacken fra høytalerene, skimter bandet på scenen og lyden av 8mm-filmen som rulles i gang, og så får du 1997 FOREVER servert med live band og i et lite skjørt øyeblikk så føles kanskje livet komplett? 

"BEST NORDIC FILM OF THE YEAR"
- NAFF, København 2018

 

Visninger

06.09. TROMSØ / BASTARD *

07.09. TRONDHEIM / SAMFUNDET STORSALEN 

12.09. OSLO / ROCKEFELLER 

13.09. GJENDESHEIM / FJELLFILMFESTIVALEN

19.09. STAVANGER / FOLKEN 

26.10. BODØ / BODØ FILMFESTIVAL** 

* Kun 1997 FOREVER

** Kun There's Always Next Season