NyheterKjekkas down under! Foto: Glenn C. Pettersen

Kjekkas down under! Foto: Glenn C. Pettersen

Tilbake etter skade

Skrevet av Biayna Sardarian, 30. Aug, 2017

Kristian Moen er tilbake etter lårbeinsbrudd og klar for veien mot Paralympics

Under world cup i Sierra at Tahoe brakk Kristian lårbeinet. Veien tilbake har ikke vært lett, men han har trent seg opp som en helt. Han er nå klar for ny world cup i Treble Cone New Zealand, hvor han går for gull.

Vi tok en prat med Kristian 


Hvordan har det vært på samling med resten av landslaget?
Samlingen var bra. Stemningen var bra og alle er generelt gira på å kjøre snowboard igjen. Slapp heldigvis å skinne meg, så det var et pluss (vanlig prosedyre for nye landslagskjørere). Hælkantsvingene mine har blitt mye bedre med et par tips fra Ståle og Markus, men har fortsatt mye å gå på. Prøvde også å lære meg bs 360, men klarte det ikke. Må nok øve litt mer på den.

Hører du har blitt mann, hvordan føles det?
Det var et lite steg for meg, men jeg har langt å gå før jeg kommer meg opp på nivået til de andre på landslaget!

Hvordan har opptreningen etter skaden gått og hvordan kjennes beinet ut?
Opptreningen har gått bra. Har fått bra oppfølgning på Olympiatoppen. Jeg føler meg klar til å starte sesongen, men høyrefoten er fortsatt svakere. Har ikke noe smerte eller lignende. Forhåpentligvis er den strek nok til å kjøre. Spent på testkjøringen i morgen.

Føler du deg like sterk som hulken? 
Ja, før han blir grønn!

Er det første gang du er i New Zealand?
Ja, jeg er sykt stoka på å se den flotte naturen jeg ellers bare har sett i filmer. Det må bare oppleves! Fra bilen og fra landsbyen ser det bra ut. Gleder meg til å komme opp til fjellet i morgen. Håper det blir bra!

Noen følelser rundt at dette er første konkurranse i år?
Skal bare prøve å kjøre mitt eget løp, så får det gå som det går, men prøver selvfølgelig å vinne. Det er fortsatt kort tid etter skaden, men på starten av Australia-turen hadde jeg en veldig god følelse. Når det nærmer seg merker jeg at jeg blir mer og mer nervøs. Skal være bratt og isete. Håper jo alltid at det skal gå bra. Så jeg krysser fingrene. Går alltid for gull, og så får vi se om mitt beste run er godt nok til det.

Det er Paralympics i år, har du noen mål?
Jeg kommer til å kjøre så bra jeg kan, og så får vi se om hvilken plassering det gir meg, men jeg kommer jo til å gjøre alt jeg kan for å klare medalje.

Har du fått prøvd løypa ennå?
Vi får prøve både WC og Continental Cup-løypa i morgen. Har ikke fått kjørt den ennå, men de sier den er bratt og isete.

 

Takk for praten og lykke til i New Zealand Kristian!!