NyheterFoto: Snowboardforbundet/Process Films

Foto: Snowboardforbundet/Process Films

Torgeir Bergrem best i bigairkvalifiseringen

Skrevet av Dina Treland, 26. Feb, 2016


TØYEN: Torgeir Bergrem (24) fra Klæbu var eneste nordmann som tok seg videre til morgendagens X Gamesfinale i bigair. Hans stilrene backside trippelcork 1440 ble belønnet med 85,84 poeng, og Torgeir havnet dermed øverst på lista etter kvalifiseringen.

 

-Det var veldig artig å kjøre i dag foran hjemmepublikum. Hoppet var bra, og jeg er veldig fornøyd bare med å lande på beina egentlig, sier Bergrem. 


Å lande på bena var det ikke alle som gjorde i dagens kvalifisering, som var preget av fall og småfeil blant mange kjørere. Blant forhåndsfavorittene får vi dessverre ikke se Ståle Sandbech i finalen, mens Maxence Parrot og Yuki Kadono som har vunnet det meste av årets bigairkonkurranser er blant konkurrentene Bergrem må hamle opp med også i morgen.

 

-I det feltet som stilte til start i dag er alle gode nok til finale. Alle holder et svært høyt nivå, så at vi i alle fall har en nordmann i finalen skal vi være fornøyde med, sier landslagstrener Thomas Harstad.

 

Syv av de tyve startende i dagens kvalifisering var nordmenn, men de øvrige seks kom dessverre ikke gjennom nåløyet og må derfor se finalen fra sidelinjen. Kjersti Buaas (34) fra Trondheim deltar i kvinnenes finale i morgen.

 

Resultatet etter dagens kvalifisering ser slik ut:

 

1: Torgeir Bergrem (NOR) 85,85

2: Maxence Parrot (CAN) 84,00

3: Måns Hedberg (SWE) 81,00

4: Darce Sharpe (CAN) 78,00

5: Yuki Kadono (JPN) 77,00

6: Billy Morgan (GBR) 75,00

7: Peetu Piiroinen (FIN) 74,33

8: Niklas Mattson (SWE) 69,66

 

 

Mer på programmet

 

X Games er langt fra ferdig for dagen; i ettermiddag er det klart for finaler i superpipe som kjøres i Wyller. Ingen norske deltar her, men stjernene Kelly Clark, Iouri Podladtchikov og Danny Davis er blant navnene vi finner på startlistene. Om du ikke har sikret deg billetter til X Games sendes det hele på TV2 Sportskanalen og TV2.

 

 

Program

 

Fredag 26. Februar

16:30 Superpipe finale damer, Wyller

18:30 Superpipe finale herrer, Wyller

Lørdag 27. februar

16:00 Bigair finale kvinner, Tøyen

19:00 Bigair finale herrer, Tøyen