NyheterTorgeir vant sin første store seier

Torgeir vant sin første store seier

Torgeir Bergrem vant Total Fight i Andorra

Skrevet av Dina Treland, 29. Mar, 2014

GRANDVALIRA, ANDORRA: Dagens finale i slopestylekonkurransen Grandvalira Total Fight måtte avlyses på grunn av sterk vind. Torgeir Bergrem (22) fra Klæbu ble dermed stående som vinner etter at han kjørte best i gårsdagens kvalifisering. Dette er Bergrems største seier så langt i karrieren, men det er absolutt ingen overraskelse at den stilfulle kjøreren ble stående øverst på pallen.

-Allerede i går fikk vi vite at resultatene fra kvalifiseringen kunne bli stående som resultat siden det var meldt mye vind. Det var mye vind i går også, men det roa seg, så forholdene ble veldig bra etter hvert. I dag blåste det 50 km/t, så finalene ble avlyst. Litt dessverre og litt ikke dessverre for min del. Jeg dro hit hovedsakelig for å prøve å samle viktige poeng før neste sesong, sånn at jeg blir invitert til de aller største konkurransene, og nå ser det ut til at det skal holde, sier Torgeir Bergrem etter sin største seier så langt i karrieren.

Torgeirs run bestod av en cab 270, switch boardslide 270, cab 1260, bs 1080 og fs 360 bonk. Dette gav han 91,50 poeng som ble stående som beste poengsum.

Grandvalira Total Fight er en 5star TTR konkurranse, altså hakket under de aller største som er 6star. Bergrem har aldri før vunnet en så stor konkurranse, og han fikk her med seg viktige poeng som kan sikre han deltakelse i de alle største konkurransene kommende sesong.

Flere gode norske resultater

Torgeir var ikke den eneste nordmannen som fikk med seg et godt resultat fra Andorra, hele 4 av de 7 øverste var norske. Ulrik Badertscher (25) fra Nittedal endte på fjerde plass, Markus Olimstad (20) fra Åmli endte på femte plass og Brage Richenberg (21) fra Lillehammer fikk syvende plass.

Slopestylefinale i junior-VM i morgen

Stian Kleivdal (16) fra Geilo og Haakon Eilertsen (17) fra Bærum tok seg i dag videre fra kvalifisering i junior-VM i italienske Valmalenco. Kleivdal endte på andre plass i sitt heat, og er dermed direkte inne i finalen, mens Eilertsen som ble nummer fire i sitt heat må kjøre bra i semifinalen også for å få en plass i finalen. Ingen av jentene hadde hellet med seg, og må derfor se morgendagens finale fra sidelinjen.

Program junior-VM

Søndag 30. mars: Slopestyle semifinaler og finaler

Onsdag 2. april: Snowboardcross finaler

Torsdag 3. april: Snowboardcross lagkonkurranse