Torstein Horgmo. Foto: Snowboardforbundet

Torstein Horgmo skadet på trening i Australia

Skrevet av Gaute Haaversen-Westhassel, 24. Sep, 2015

Landslagskjøreren har fått påvist brudd i ryggen.

– Torstein har følelser i armer og bein og er ved godt mot der han ligger i sykesenga. Heldigvis har vi fått beskjed om at det er et ganske stabilt brudd, sier landslagssjef Thomas Harstad.

Horgmo falt og skadet seg på landslagets treningsleir i Perisher, Australia, forrige søndag. Han har ikke vært gjennom noen operasjon, men er innlagt på sykehus med et kompresjonsbrudd i ryggen.

Han ble fraktet til et lokalt sykehus, for så å bli flyttet til Canberra. Der har han vært gjennom MR-undersøkelser og fått påvist brudd i ryggen.

– Noen ganger må du brekke ryggen for  å innse hvor mye du elsker snowboard, sier Horgmo selv på Facebook i dag.

Torstein Horgmo har vært gjennom en lignende skade tidligere. I januar 2007 fikk han brudd i sjuende ryggvirvel under en konkurranse i Sveits. Da viste han hvor sterk han er mentalt. Den påfølgende sesongen ble hans store gjennombrudd hvor han vant gull i både X Games og Dew Tour.