NyheterNy trippel og sølv til Torstein. Foto: Snowboardforbundet

Ny trippel og sølv til Torstein. Foto: Snowboardforbundet

Torstein tar sølv og setter ny trippel i X games

Skrevet av Trude Alnæs, 28. Jan, 2012

X-GAMES, USA: I fjor fikk youtube klippet av Torstein sin trippelcork over seks millioner visninger. Nå har han gjort det igjen. Torstein setter en ny trippel når det er under ett minutt igjen av finalen i Big Air i X Games og tar sølv

Presset er enormt. Kun eliten står på start når finalen i Big Air kjøres i gang på overtid litt over 23.00 natt til lørdag i Buttermilk Mountain. Torstein er den eneste norske kjøreren og møter sin egen prestasjon i døra nøyaktig ett år etter. Da satte han den første trippelcork gjort i konkurranse noen sinne og tok gull.

Både Torstein og amerikanske Marc McMorris prøver på tripplecorks. Ingen lander. Så skjer det, McMorris setter landingen og tar en klar ledelse. Det er under ett minutt igjen, og Torstein må lande dersom han skal komme på pallen. Han er fokusert, han gjør en BS Trippel Cork 1440 og lander perfekt.

Beste triks men ikke gull

I Big Air regnes total poengscore ut i fra de to beste triksene. McMorris hadde tidligere landet en frontside dobbelcork 10, mens Torstein hadde landet en backside dobbelcork 10, som fikk en del færre poeng, derfor får Torstein fire poeng mindre og sølv. Likevel er det ingen tvil om hvem som har satt det beste trikset, Torstein Horgmo er suveren og er alene om å få perfect score, 50 av 50 mulige poeng.

- Selvfølgelig er jeg utrolig happy med sølv i Xgames, men mest fornøyd er jeg med å sette en ny trippel cork i konkuranse og oppnå "perfect score"

- Nå ser jeg bare frem til en ny dag med slopestyle finale imorgen. Jeg må sove nå og heller tenke på det som skal skje imorgen, melder Torstein fra massagebenken i Aspen kl 01 på natten der han prøver å restutiere så godt som mulig før neste finale som går om 13 timer.

Landslagssjef Thomas Harstad er mektig imponert : - Torstein fortsetter å overaske meg og jeg tar av meg hatten for det han presterte idag! Det å lande en helt ny trippel cork som ikke før har blitt gjort i konkuranse når det er 1 min igjen og isete landing forklarer mye om Torstein sin unike evne til å prestere under press.

- Trikset han utførte er av enorm høy risiko og vanskelighetsgrad, det er kun 1 annen i verden som kan det samme trikset og jeg turte nesten ikke se på selv, helt utrolig!

Ny trippel

BS trippel 1440 vil si tre ganger salto og fire rotasjoner rundt sin egen akse. Til sammenligning gjorde han i fjor en FS trippel cork, eller tre ganger salto. Torstein pusher snowboardsportens grenser dit folk ikke trodde var mulig.

Relevant informasjon:

Youtube klippet fra forbundet

ESPN klipp: