NyheterToutant vant OL-gull

Toutant vant OL-gull

Skrevet av Peter Gløersen, 24. Feb, 2018

Torgeir Bergrem ledet etter første run, men falt fra medalje.

Torgeir Bergrem gjorde OL-finalen i bigair ulidelig spennende – for alle norske som satt oppe og heiet og ikke minst Ivanka Trump som heiet fra tribunen. Klæbu-gutten gjorde en perfekt backside 1620 i første run. Med 88 poeng ledet han finalen etter alle hadde kjørt en gang. Det endte oss opp med å være dagens nest høyeste poengsum på et enkelttriks.  

– Torgeir kjørte helt rått. Han gjorde det beste hoppet i dag. Det er synd det siste trikset ikke satt. Hadde han landa hadde han hvert fall tatt sølv, kanskje også gull, sa Ståle Sandbech til Eurosport.

Bergrem falt på sin cab 1440 i run 2 og 3. Planen var opprinnelig ikke å gjøre det trikset. På trening gjorde Torgeir cab 1620, men falt og slo skulderen. Det gjorde at han gikk ned på vanskelighetsgrad i finalen og bestemte seg for å gjøre en cab 1440. 
– Den skaden han fikk på trening gjorde at han måtte endre på andrehoppet. Det hadde han ikke prøvd på trening, og det er ikke fordel å gjøre det første gang i konkurranse. Det gjorde litt vondt det her. Jeg unnet han dette veldig, sa Helene Olafsen til Eurosport. 

Bergrem selv var ved godt mot til tross for at han var så nære medalje.
– Det er kjipt at det glipper. Jeg tenker ikke så mye på medaljen, men det er kjipt at jeg ikke får til det jeg har lyst til å få til å gjøre, sa Bergrem. 

Finalen ble preget av fall, da samtlige kjørere prøvde på sine vanskeligste triks. Mark McMorris slet med sin switch backside 1620, Parrot slet med sin cab 1800 og Chris Corning falt på sin quadcork. 

Sebastien Toutant leverte imidlertid i aller høyeste grad og tok gullet med en cab 1620 og en backside 1620. Han er dermed den første OL-vinneren i big air. Med seg på pallen hadde han amerikanske Kyle Mack på sølvplass, mens britiske Billy Morgan tok bronsen.