NyheterBergrem fikk dagens beste poengusm. Foto: Matt Pain / Process Films

Bergrem fikk dagens beste poengusm. Foto: Matt Pain / Process Films

Tredjeplass på Bergrem i Beijing

Skrevet av Peter Gløersen, 25. Nov, 2017

Torgeir Bergrem klinte til med nok en tredjeplass, denne gangen under prestisjetunge Air and Style i Beijing i den nye OL-øvelsen Big air.

Torgeir Bergrem klinte til med nok en tredjeplass, denne gangen under prestisjetunge Air and Style i Beijing i den nye OL-øvelsen big air.

Med skyhøye 96,25 poeng av 100 mulige på sitt siste hopp, en backside 1620, sikret Torgeir Bergrem tredjeplassen. Sammenlagt med sine to av tre tellende hopp i finalen, fikk 27-åringen fra Klæbu 179,75 poeng. 


- Jeg hadde litt lave forventninger i dag, men så kjentes det ganske bra når jeg begynte å kjøre. Da var det bare å dra på, sier Bergrem. Han fortsetter:
- Det er noe spesielt med Air and Style-konkurransen her. Å kjøre snowboard midt i Beijing er en opplevelse.

Skadeforfulgte Mark Mcmorris (USA) gjorde comeback og vant konkurransen med 187 poeng. På andreplass kom Tiarn Collins (NZL), nøyaktig fire poeng foran Bergrem.  


Landslagssjef med godfølelsen
- Jeg hadde en god følelse for Torgeir. Han har vist sterk kjøring med mye selvtillit de dagene vi har vært i Beijing, sier landslagssjef Per Iver Grimsrud.- Torgeir er alltid en pallkanditat. Han har tatt store steg denne høsten med kjøringa si. Den gode opplevelsen fra X Games Norway på Hafjell i mars, hvor han også kom på tredjeplass, sitter nok i. Alt i alt, vel fortjent for Torgeir, som jeg er sikker på har enda mer å by på fremover, avslutter landslagssjefen. 


Sandbech tok «Best trick»
Emil Andre Ulsletten og Ståle Sandbech kjørte også finalen i Beijing, og leverte gode enkeltprestasjoner, men nådde ikke helt opp sammenlagt i dag. Sandbech ble likevel tildelt prisen «Best trick» av dommerne. Prisen går til det trikset som på best mulig vis kombinerer stilfull kjøring og høy vanskelighetsgrad.