NyheterUlsletten skal til Hafjell! Foto: Daniel Tengs

Ulsletten skal til Hafjell! Foto: Daniel Tengs

Ulsletten fikk X Games-plass

Skrevet av Peter Gløersen, 21. Jan, 2017

Emil André Ulsletten stod for en maktdemonstrasjon i slopestyleløypa i Trysil.

Det handlet hovedsakelig om en mann i slopestyleløypa i Trysil: Emil André Ulsletten. Han vant kvalifiseringen, ledet finalen etter første run – og da han satte utfor som sistemann i konkurransen var det allerede klart at han hadde X Games-plassen i lomma. Det hindret ikke 23-åringen i å heve runet sitt fra 80.1 til 88.6 poeng.

Det føltes godt for Ulsletten, som etter litt motgang i det siste nå er klar for sitt fjerde X Games.
– Jeg kjenner meg ti kilo lettere nå. Det var veldig deilig å vinne. Det har ikke gått så bra i det siste i konkurranser. Jeg ble invitert invitert til X Games to år på rad, men så skle jeg ut av det. Nå har jeg fått en ny vei inn.

Han har ambisjonene klare for X Games Norway:
– Nå har jeg lyst til å palle i X Games, det er drømmen! sier Ulsletten.

Han innrømmer at han var ekstra motivert ettersom han ikke klarte å vinne gårsdagens kvalifisering i big air.
– Nivået i går var helt sykt. Siden det ikke gikk i går ble jeg ekstra gira på å vinne i dag. Deilig følelse!

Vinner-runet til Ulsletten bestod av switch backside dobbelcork 1260 til frontside 1080 på hoppene, blunt 450 på shoot-out-railen og cab 270 boardslide på den siste railen.
– Du så at Emil virkelig ville vinne i dag. Det var virkelig fortjent at han vant X Games-plassen i dag. Han ønsket å forbedre seg selv om han allerede hadde vunnet, sier landslagstrener Sondre Hylland.  

Han lot seg også imponere av nivået.
– Det var ekstremt høyt nivå i går, og forsåvidt også i dag, selv om det ikke var like mange som blandet seg inn i toppen i slopestyle. Disse to konkurransene er det beste jeg har sett i norgescup nivåmessig. Samtidig ser vi at det kommer unge kjørere opp som kjører veldig bra, så det lover bra for fremtiden, sier Hylland.  

Han ønsker å rette en stor takk til Trysil for en vellykket konkurranse.
– Trysil leverer en sinnsyk park. De gjør ting mye lettere for oss som skal arrangere. Når de til og med leverer bra vær hjelper det enda mer. Det har vært kjempebra. Jeg håper de å fortsetter, for da har de besøkende en veldig bra park hele vinteren, sier Hylland.