NyheterUnge Pistoler: Odin Røhrt

Unge Pistoler: Odin Røhrt

Skrevet av Kristian Lekang, 19. Mar, 2019

Les andre intervju i vår nye spalte der vi tar for oss unge, skarpladde talenter.

Ukas unge pistol er en 14 år gammel prodigy, som i flere år har ledet korstoget av morgendagens snowboardere mot en solid fremtid, Odin Røhrt! Den eldre garden senker bekymringsfritt skuldrene når de ser Odin kjøre, i viten om at snowboarding er i gode hender. Vi tok en prat med den nybakte Norgesmesteren i halfpipe.

Alder: 14 år

Oppvokst: Tryvann 

Stance: Goofy  (12/12)

Antall år på brett: 9 år på brett

Favoritt triks: Switch bs 180

Favoritt feature: Kort downrail

Favoritt snowboarder: Nik Baden

Sponsorer:  60 grader, Nitro Snowboards, Volcom og Boardshop

Du har kjørt snowboard siden du var 5 år gammel - Hva fikk deg til å starte med snowboard?

Jeg startet med å kjøre ski, men byttet til snowboard fordi det så mye fetere ut. Det var veldig tilfeldig, men en tilfeldighet jeg er veldig takknemlig for nå. Jeg var ofte i Hemsedal som kid, og ble veldig gira av å se alle de som dro på. Så begynte jeg med youtube, og ble gira av å se videoer av Ståle Sandbech.

Du er jevnlig å se på pallen – Av alt du har gjort, hva er du mest stolt av?

Utrolig stolt av førsteplassen fra World Rookie Tour i Livigno, hvor parken var sykt fet Jeg er også sykt stolt av at jeg klarte cab 9 og bs 9 under Norgescupen i Kirkerud.

Beskriv din beste dag på brett hittil  

Det må være en av dagene jeg hadde i Absolut Park med rekruttlandslaget tidligere i år. Det var så mye pudder at vi holdt på å drukne. En perfekt oppvarming til Livigno. 

Hva er den store drømmen?

Å kunne leve av snowboard ved å filme og kjøre internasjonale konkurranser.

Du står på start, og skal droppe inn å gjøre et slopestyle-run – Hva fokuserer du på før du dropper inn?

Rett før jeg dropper inn pleier jeg å tenke gjennom akkurat det jeg skal gjøre, og hvordan jeg skal gjøre det. Så det ikke er noen tvil om hva jeg skal gjøre når jeg kjører nedover coursen, noe som skaper en fin flyt. Jeg fokuserer også på å slappe av, så jeg får rolige utganger på hopp og locker bra på rails.

 

Denne sesongen har du lært deg både frontside 1080 og cab 1080 – Hvordan gikk det til?

Jeg har prøvd på fs 1080 med mute de siste to årene, uten at det har gått helt bra. Men så prøvde jeg på de nye hoppene i Wyller, og jeg byttet til tailgrab, så funket det. Ved at jeg byttet til tailgrab klarte jeg å stå mer oppreist, noe som ga meg en flatere utgang. Generelt lærer jeg meg triks av å se andre gjøre triks, snowboardfilmer og av folk som pusher meg.

Hvordan er det å ha Stian Solberg som trener?

Stian har vært treneren min siden jeg var 9 år, og det er sykt fett å ha en trener som kjenner meg og kjøringen min godt. Om Stian foreslår et triks, så tenker jeg at han har troen på at jeg vil klare det, og jeg prøver. Under konkurranser er det kult å ha Stian der å prate med, fordi han hjelper til med å sette opp run og holde roen.

Du skater, surfer og står på snowboard – Hva synes du er mest gøy?

Vanskelig å velge hva som er mest gøy, men jeg har blitt veldig hektet på surfing. Var og prøvde det i utlandet, også prøvde jeg senere i Norge og da var det gjort. Fadern surfer også.

Hva er planene for resten av sesongen?

Jeg drar til Kaprun 25-30 mars med en bra gjeng, for finalen i World Rookie Tour. Gleder meg! Junior VM i Kläppen, og videre til NM i Trysil for å avslutte en fet sesong.

 

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Odin Røhrt (@odinrohrt)Feb. 7, 2019 kl. 7:41 PST