NyheterEmil mottar prisen fra Lisa Mari Watson i Snowboardforbundet og Norsk Tippings Pål Enger. Foto: Matias Fosso

Emil mottar prisen fra Lisa Mari Watson i Snowboardforbundet og Norsk Tippings Pål Enger. Foto: Matias Fosso

Vant 25.000 – ga bort pengene på scenen

Skrevet av Peter Gløersen, 26. Okt, 2017

Emil Fossheim fikk stående applaus da han ble utropt til Årets ildsjel på Snowboardawards. Så utløste han et jubelbrøl i publikum da han fra scenen ga bort premiepengene på 25.000 kroner.

Emil Fossheim har i en årrekke bidratt til å gjøre forholdene bedre for snowboardere. Med sin eventyrlige evne til å bygge park og en innsatsvilje som går langt utover det arbeidet skulle tilsi, var han en soleklar kandidat til prisen på Snowboardawards.
– Det var veldig hyggelig å se hvor gira folk var da jeg fikk prisen, selv om det var litt skummelt å stå på scenen. Jeg skjønte ganske tidlig at det var meg de snakket om når de beskrev vinneren, og ble veldig glad, sier Emil.

I sin takketale valgte han å gi premien på 25.000 kroner videre til Gråkallparken. Dugnadsprosjektet i Trondheim ledes an av Stian Karlsen – ildsjel-vinneren fra Snowboardawards 2016.
– Det var helt sykt. Jeg og Håkon fra Gråkallenparken var målløse. Vi trilla en liten tåre. Å få et sånn tilskudd betyr veldig mye for oss. Det kommer veldig godt med. Nå holder vi på å gjøre klart til sesongen, og jeg tror det kommer til å bli et veldig godt miljø der oppe i løpet av vinteren, sier Karlsen.

Han beskriver Emil som en som alltid stiller opp, og gjerne på overtid, uten å forvente noe tilbake.
– Han hjelper alle som spør og er veldig inkluderende. Innsatsen han har lagd ned for at andre skal ha bra ting å kjøre på er helt enorm. Han har vært over hele landet. Og han har allerede hjulpet oss mye i Gråkallen. Både i forrige uke og i vinter var han der med gravemaskin og hjulpet til. Han støttet oss også ved å kjøpe eget sesongkort, og er rett og slett en ekte ildsjel, sier Karlsen.


Stian Karlsen og gjengen i Gråkallen skal bruke pengene på å gjøre den lille parken med tautrekk enda råere. Foto: Sigurd Vaagland.

Premiepengene på 25.000 kroner deles ut av Snowboardforbundets hovedsponsor Norsk Tipping.
– Ildsjeler er dedikerte personer som bruker sin fritid til å legge til rette for at andre skal gjøre det de liker. Det er ikke alle som har sånne egenskaper, men de som har det synes jeg vi skal løfte frem. Jeg merket at Emil var en verdig vinner på måten publikum reagerte da det var hans navn som ble utropt. Da han at på til ga bort pengene tenkte jeg at det sa alt om mennesket han er, sier sponsorsjef i Norsk Tipping, Pål Enger.

Siden Emil studerer i Trondheim er Gråkallen hans lokalanlegg, og han blir å se i parken i løpet av vinteren.
– Jeg følte det var det riktige å gjøre å gi bort pengene, og synes det er riktig at pengene går tilbake til sporten. Den gjengen i Gråkallen er veldig flinke og står på, men de har ikke tråkkemaskin eller noen ting. Familien reagerte først litt på at jeg ga bort pengene, men de skjønte at det var en bra ting å gjøre.

 


Årets ildsjel! Foto: Daniel Tengs