NyheterFolgefonna

Folgefonna

Vellykket parkinstruktørkurs på Fonna

Skrevet av Lise Mirja Øiern, 29. Jun, 2012

Juni er en sommermåned og ingenting er bedre enn å starte sommeren med en solfylt helg på Fonna med slush og shred. Det erfarte i hvert fall våre deltakere på parkinstruktørkurs 8.-10. juni!

Værmeldinga trua lenge med regn, men når helga endelig kom var det sol og sommershred som regjerte! Kursholder Gøran Høyvik Ulltang har mange års erfaring både som trener og kursholder. Han serverte deltakerne en helg full av matnyttige tips og erfaringer for parkkjøring. Åtte unge og mindre unge herre og damer fikk en grundig innføring i kjøreteknikk i park, med blant annet fokus på rails og hopp, grabs og rotasjoner rundt alle akser. Det ble også lagt vekt på formidling av dette siden det er videreutdanning for instruktører, med blant annet en innføring i videoanalyse. Med felles overnatting og mat på Folgefonna Gjestetun ble det en sosial ramme rundt det hele!

Ser ut til å bli en fin dag på Fonna. Foto: Eivind Høimyr.

Ser ut til å bli en fin dag i bakken. Foto: Eivind Høimyr.

Vi har tatt en prat med noen av deltakerne og her ser du hva de hadde å si:

- Jeg meldte meg på kurset fordi jeg hadde lyst til å øke kompetansen min i park. Både for min egen del og for de jeg eventuelt måtte undervise i framtiden, forteller Ole Grumstad.

Marius Bergan, snowboardlærer på Elverum Folkehøgskole, synes han lærte mye om feilsøking på mindre elementer som er overførbart til større elementer. I tillegg var det nyttig å lære mer om jibbing og progresjon for å kunne differensiere undervisningen når elevene kjører sammen.

Flere av deltakerne trekker frem kursholder Gøran Høyvik Ulltang når de forteller hva de de synes var best med kurset.

- Jibbe og hoppe biten var veldig bra og kunne godt vært lenger, og ikke minst Gørans rolige og tydelige formidling, forteller Marius om hva han synes var best med kurset.

- Det beste med kurset var samarbeidet mellom deltakerne og en dyktig kursholder, mener Kenneth Moen, trener i Oslo Døves Sportsklubb.

Snowboardforbundet tilbyr en rekke kurs og utdanningstilbud gjennom sesongen. Sjekk snowboardforbundet.no og kurssiden for å se forløpende oppdateringer om hva som kommer for neste sesong.