NyheterSilje og Ståle gjorde det bra under fjorårets Burton High Fives

Silje og Ståle gjorde det bra under fjorårets Burton High Fives

Verdenscupen åpnes i New Zealand denne uka

Skrevet av Dina Treland, 15. Sep, 2014

CARDRONA, NEW ZEALAND: Førstkommende helg er det duket for sesongens første konkurranse i verdenscupen, Burton High Fives. Ståle Sandbech (21) fra Rykkinn stakk av med seieren i denne konkurransen i fjor, og er nå på plass i New Zealand for å forsøke å hente hjem nok en gullmedalje.

Tilbake på snø og klare for konkurranse

-Etter nesten 3 uker i Australia har gjengen blitt gode og varme i kroppen etter sommeren. Vi stiller med et meget sterkt lag i år og jeg har stor tro på at vi skal gjøre det bra her. Ståle har fått testet parken i noen dager nå og han kjører overlegent på railsa og hoppa, kan landslagstrener Per Iver Grimsrud fortelle.

Etter en velfortjent sommerferie har flere av landslagskjørerne tilbragt de siste ukene i Australia og New Zealand for å komme tidlig i gang med den kommende vintersesongen. De har allerede deltatt i et par mindre konkurranser, men nå er det klart for sesongens første store verdenscup.

Vil forsøke å forsvare fjorårets titler

Ståle Sandbech vant herresiden av konkurransen i fjor, og Silje Norendal (21) fra Kongsberg fikk i fjor tredjeplass blant damene. De er nå klare for årets åpning av verdenscupen, og vil gjøre det de kan for å stå på toppen av pallen begge to.

-Jeg håper at været holder og forholdene blir bra. Det blir spennende å se hvordan de andre har kommet i gang med sesongen, er Ståle Sandbechs kommentar i forkant av konkurransen.

Han vil garantert få hard konkurranse fra de øvrige norske landslagskjørerne som deltar i slopestyle; Brage Richenberg (21) fra Lillehammer, Emil Andre Ulsletten (21) fra Dombås, Torgeir Bergrem (22) fra Klæbu og Aleksander Østreng (23) fra Rykkinn. Ingen norske deltar i halfpipe.

Konkurransen vil sendes på nett på denne link http://www.burton.com/default/highfives_livecoverageandresults.html

I tillegg til slopestyle og halfpipe konkurransene vil det også bli avholdt morsomme konkurranser i forskjellige andre aktiviteter på kveldstid som alle inngår i en lagkonkurranse.

Program (i lokal tid, norske tider i parentes)

Torsdag 18 september

09:15 – 11:45: Slopestyle finale menn, beste run av tre teller (23:15 - 01:45)

12:45 – 15:15: Slopestyle finale kvinner, beste run av tre teller (02:45 - 05:15)

15:30 – 15:45: Premieutdeling slopestyle (05:30 - 05:45)

Endringer i programmet har forekommet, og det kan bli flere endringer dersom været tilsier det.