NyheterHello Pow mountain!

Hello Pow mountain!

Vi sjekka ut Highcamp og pow i Jotunheimen

Skrevet av Trude Alnæs, 01. Jun, 2012

At vi elsker å kjøre pudder er ikke noe nytt, men interessen for frikjøring ser ut til å stadig øke og mange brettkjørere har gått til innkjøp av splitboard og sover i telt for å nå den beste snøen. Whaaaat? sier du kanskje, det sa vi også, men så ble vi nysgjerrige på denne greia og tok derfor med oss truger, splitboard og sovepose og dro til Jotunheimen for å sjekke ut litt mer da Fri Flyt arrangerte high camp på Turtagrø.

I mengden av telt rundt Turtagrø hotellet dukka det jammen i meg kjentfolk opp. Playboard redaktør Stian Frøysang (!), Sweet markedssjef Ola Keul og Lapoint produktsjef Kathrine Røed var alle ute å lufta seg og vi tok en prat.

Sweet gutta på vei mot en topp. Vi liker stilen! Foto: Ola Keul

- Hvorfor dro du på highcamp ?

Ola: Er det en toppturboom vi opplever her til lands? Hvorfor reiser 750 pers til Turtagrø til for å gå i kø i fjellheimen? Hva er egentlig dunjakkedisko? Trenger man egentlig isøks? Hvor bratt er det? Det var slike spørsmål vi ønsket svar på, så vi var en gjeng fra jobben som tok turen.

Stian: Etter at Playboard ble en del av fri flyt har jeg blitt helt friluftsgal. Haha, nei jeg har faktisk aldri vært på gått topptur på vinteren før, så jeg tenkte at jeg måtte teste det her. Det er jo endel folk som trasker med brett i fjell har jeg hørt. Jeg skal kjøpe meg splitboard og komme meg mer ut, hvis ikke playboard gjengen kvæler meg da.

Kathrine: Dro på Highcamp fordi jeg ikke følte meg ferdig med vinteren, og for å si hei til mange trivelige mennesker. Skal også legges til at bena har gått alt for lite oppover i det siste, så følte det var på tide å komme seg på noen topper uten drahjelp fra en heis.

- Hva var det beste med turen/ helgen?

Ola: Å kjøre snowboard i Jotunheimen. Og mange bra folk. Jeg har fått trua på splitboard!

Stian: Naturen. Det er helt vilt fint på Turtagrø. Og at jeg faktisk hadde helt fri og fikk hengt med kjæresten min. Lærte endel nyttige greier, om hvordan man skal oppføre seg i fjellet. Er jo keen på å kunne kjøre uten å dævve. Bare smelle opp fjellet og gunne ned. Fikk med meg både quiz, standup og andre bra «fjellvettregler» som jeg skal prøve å huske. Og jo, jeg fikk jo se det eminente bandet til HP live. De var flinke. HP (Fri Flyt redaktør) drev og blunka til meg bak trommesettet under konserten. Hp er ganske god på trommer. Ellers trodde jeg det skulle være mye styr, men når vi først var der, var det jo bare å traske, og glede seg til kjøringa. Det var forøvrig endel styr før vi dro, for jeg måtte jo skaffe alt dette utstyret. Heldigvis er Pia litt flinkere enn meg på å være forberedt, pakkelister og sånn, så vi kom i mål med stæsj før vi dro

Kathrine: Kombinasjonen av fjelluft, brettmoro og uteliv med trivelige folk i fargerike dunjakker toppet med et dryss av pudder.

- Opp eller nedstignigen? (det sier seg jo selv, men likevel…)

Ola: Nedstigningen! Oppstigningen er et nødvendig onde. Men en bonus at en blir helt sjukt fit, da

Stian: Begge deler egentlig, vi hadde jo knallvær opp til Lauvnostind på lørdagen, og bra powtur ned igjen. På fredagen fikk vi til og med opplæring av Ane Enderud. Vi snudde litt før toppen, og guiden ville ikke la oss kjøre ned alene, så det var ganske kleint å bli stuck med jentegruppa på nedturen. LOL.

Kathrine: Nedkjøringen står nok høyest i kurs her, selv om selvfølelsen er på topp den siste biten på vei opp...

- Hva vil du si om splitboard vs. vanlig brett?

Ola: Jeg var veldig positivt overrasket! Det fungerte bra både opp og ned. Funger langt bedre og er mindre slitsomt enn å gå med truger.

Sitan: Splitboard er klart det neste på ønskelista.

Kathrine: Er fortsatt glad i de små trugene mine, men de får nok enda flere dager på hylla til neste år. Splitboardene har blitt veldig gode, og jeg ser frem mot noen fine dager med delt brett på vei opp fjellsidene fremover.

- Telt eller hotell?

Ola: Var så heldig å bo på hotell. Bor veldig gjerne på hotell også neste år. Telt er fint det, men kanskje først og fremst i juni

Stian: Hotell kan du bo på i syden. Jeg følte meg jævlig real når jeg satt på bussen hjem.

Kathrine: Hadde det helt topp i en lavo med vedovn!

- Og helt til sist Stian; hvordan vil du beskrive dunjakkedisko med snø, minusgrader og DJ Cato?

Dunjakkedisko er jo et jævlig teit ord, men opplegget var funny. Det er kanskje det mest merksnodige jeg har vært med på! Også ble rødvinen så god. En slags rødvinsslush.

- Vi sier oss enig og takker for turen!

 

Kathrine Røed på vei oppover med sitt nye splitboard. Foto: Trude Alnæs

BloggeStian er snart på toppen. Foto: Øyvind Skagestad

Foto: Øyvind Skagestad

Untz untz untz.. dunjakkedisko funka! Foto: Tobias Rotwitt