NyheterFoto: Process Films

Foto: Process Films

VM-bronse til Sandbech

Skrevet av Gaute Haaversen-Westhassel, 15. Mar, 2016

Stilte til start til tross for plager og tok pallplass. 

– I dag gikk det over all forventning. Jeg har hatt vondt i kroppen hele uka og var lenge usikker på om jeg skulle kjøre, så nå er jeg veldig fornøyd, sier Ståle Sandbech etter tredjeplassen.  

Etter en uke med vanskelig føre og mye vind bød kinesiske Yabuli på nærmest perfekte forhold i dag med sol og myk snø. Ståle Sandbech måtte se seg slått av overraskelsen Brandon Davis (20) fra USA og kanadiske Maxence Parrot (21), men tredjeplassen føles likevel som en seier for Rykkinn-gutten, som har hatt en vanskelig sesong.

– Sesongen startet bra med en andreplass i Dew tour, og jeg har vært nære på flere ganger i vinter. Men jeg har også vært mye sliten og slitt med skade etter X Games Oslo, så alt i alt er jeg fornøyd med to pallplasseringer i år, sier Sandbech.

 

Skadepreget sesong
Og tredjeplassen føles nesten som en seier for hele laget, som har vært preget av mye skader. Fra før har Torstein Horgmo slitt med å komme tilbake etter bruddet i ryggen i høst, Silje Norendal måtte stå over både X Games Oslo, US Open og VM på grunn av et håndleddsbrudd, Torgeir Bergrem brakk nesa og slo skulderen forrige fredag og bronsevinneren fra X Games Aspen, Mons Røisland, har hatt en helskade som lenge så ut til å hindre han fra å kjøre.

– Mons fikk et bra run i dag selv om han hadde ekstremt vondt i helen. Han venta helt til siste treningsdag med å kjøre og klarte heldigvis å sette et bra run i semifinalen, slik at han tok seg til finalen. En åttendeplass er et bra resultat for han i dag, sier landslagstrener Sondre Hylland.

 

Jamie Anderson dobbelt verdensmester
Amerikanske Jamie Anderson (25) har ikke vært like overlegen i år som hun har vært tidligere år. I Kina viste hun likevel hva som bor i henne og ble verdensmester både i big air og slopestyle. Hanne Eilertsen (17) var eneste norske jente som dro til VM, men kom seg ikke videre til finale.