NyheterStore pengepremier til de beste i VM

Store pengepremier til de beste i VM

Skrevet av Trude Alnæs, 20. Sep, 2011

OSLO: VM i Snowboard i 2012 har som mål å ha best arena, ultimate sportslige forhold og de råeste utøverne på startlista. Med sesongens høyeste pengepremier fristes nå de beste kjørerne til verdens vinterhovedstad i februar for å konkurrere om de prestisjefulle VM-titlene. Total vil en halv million US dollar deles ut, fordelt på hele 100 kjørere.

Ettersom kalenderen for snowboard-utøverne er tettpakket og inkluderer mye reisekostnader, har mange av dem stramme budsjetter. Derfor ønsker VM i Snowboard 2012 å dele ut pengepremier i alle fem VM-konkurranser, med pengepremie til de 20 beste – dvs. alle semifinalistene. Totalt får derfor hundre utøvere pengepremie i Oslo. De fem vinnerne (halfpipe kvinner/menn, slopestyle kvinner/menn og quarterpipe) får 40 000 US dollar.

- En sport på størrelse med Snowboard bør absolutt ha prispenger i denne kategorien. Jeg syns det er veldig positivt at VM i Oslo setter en standard for hvordan prispengene bør se ut og fordeles nedover på resultatlisten. Jeg håper vi kan se summer som dette i flere store internasjonale konkuranser fremover, sier landslagssjef Thomas Harstad som har fått positive tilbakemeldinger fra landslaget på nyheten.

Landslagssjef Thomas Harstad. Foto: Snowboardforbundet

- Vi er ikke i nærheten av store globale sporter slik som tennis og golf, men vi gjør våre første skritt i riktig retning. Det er så mye risiko i snowboarding og konkurransen i toppen er like hard som i andre idretter. Vi håper verdensmesterskapet i Oslo kan være et symbol og et utstillingsvindu for hvor bra snowboard kan være når det arrangeres av snowboardere. VM-titlene er viktigst for utøverne, men pengepremiene er sentrale i å få flere kjørere opp på et profesjonelt nivå, sier Chas Guldemond i snowboardernes egen organisasjon We are Snowboarding (WAS)

Lærer av Bjørn Borg

WAS har utviklet pengepremiefordelingen i samarbeid med VM-organisasjonen i Oslo.

- WAS vil at flest mulig av utøverne skal vinne pengepremier, slik at de får tilbakebetalt blant annet reisekostnader. På 1970-tallet, da tennissporten innså at den trengte flere profesjonelle utøvere, viste høyere pengepremier seg å være et viktig grep som løftet nivået på hele sporten. Vi lærer av Bjørn Borg og hans team, sier Henning Andersen, daglig leder i VM i Snowboard 2012 AS.