NyheterChas Guldemond i TAC-finalen 2011 Foto: Eleonora Raggi

Chas Guldemond i TAC-finalen 2011 Foto: Eleonora Raggi

Vi teller ned til VM

Skrevet av Hans Petter Vårnes, 06. Des, 2011

Mens vi venter på vinteren og jula sakte men sikkert gjør sitt inntog, begynner Snowboard VM å nærme seg med stormskritt. Fra 10. – 19. februar skal 240 deltakere fra ca. 30 land konkurrere om fire verdensmester-titler og til sammen 500.000 US dollar. Med visjon om å vise hele verden hvilken fantastisk sport snowboard er når den organiseres av snowboardere, er det med stolthet vi gir deg en oversikt over hva som skjer og når.

Programmet

Det hele går ned i Oslo Vinterpark i oppgraderte Wyllerløypa og det er totalt fem øvelser publikum kan kjøpe billetter til:

Semifinaler i halfpipe, torsdag 16. februar.
Semifinaler i slopestyle, fredag den 17. februar.
Finalene i halfpipe går ned lørdag den 18. februar.
Finalene i slopestyle skjer søndag den 19. februar.

I tillegg kjøres finalehelgen i gang med en storslagen quarterpipe-konkurranse i Holmenkollen, fredag den 17. februar, hvor selveste Terje Håkonsen deltar. Arrangørene antyder at Holmenkollen kan ta ca. 10.000 tilskuere.

Foto: Sveinung Svendsen

Liv i sentrum

Fra 15. - 19. februar vil eventbyrået JCP etablere Snowboard Village i sentrum, ved Nationaltheateret. Her vil det arrangeres ulike snowboard aktiviteter, det vil være underholdning og hele arrangementet vil sendes live på storskjerm. Du vil også få kjøpt billetter og få informasjon om VM her.

Rockeartisten Andrew W.K. stiller som mesterskapets underholdningssjef, og importerer sitt New York-baserte konsert- og nattklubb konsept Santos Party Hose til Vulkan. Her vil premieutdelingene finne sted og det vil være konserter hver kveld. Akkurat nå får du kjøpt billetter til den store åpningskonserten med gjenforente Turbonenger lørdag 11. februar. Dropkick Murphys drar i gang 13. februar. Atomic Soul står for musikkbookingen, og flere store navn er å vente.

Taylor Flandigen Foto: TAC

Arrangementet

Siden 1999 har Det internasjonale skiforbundet (FIS) arrangert VM i snowboard, for første gang siden 1999 skal VM igjen arrangeres av snowboardere. Det legges spesielt vekt på løype kvalitet, riktig dømming ved hjelp av SLS (Snowboarding Livescoring System) og at måten man kvalifiserer seg på legger til rette for at alle de beste får stille til start. Med andre ord legges det til rette for at kjerneelementene som danner snowboard gjenspeiles i arrangementet ved at kjørerne settes i fokus.

Et eventuelt overskudd fra Snowboard VM 2012 AS doneres til et veldedig formål, til det beste for snowboardsporten. Ingen av eierne kan ta ut utbytte. Snowboard VM i Oslo er et grønt arrangement, det blir satt opp direkte transport fra Nationaltheateret til Wyllerløypa. Dette gjelder for kjørerne og publikum, ruter garanterer null ventetid. I denne forbindelse kommer årets grønne julegavetips: billetter til mesterskapet.

For deg som ikke har anledning til å komme på arrangementet vil NRK sende ca. 15 timer live-tv fra semifinalene og finalene.