NyheterAleksander fra semifinalen. Foto: Frode Sandbech

Aleksander fra semifinalen. Foto: Frode Sandbech

Yeah Aleksander!!!!

Skrevet av Trude Alnæs, 18. Feb, 2012

SNOWBOARD VM/WYLLER: Aleksander Østereng fra Rykkin kvalifiserte seg direkte til finalen som nummer to i sitt heat etter veldig bra kjøring i semifinalen i Slopestyle dag. Vi gleder oss derfor enda mer til finalen på søndag hvor Kjersti, Aleksander og resten av verdenseliten skal kjøre finale.

RYKKINS STORE SØNN

– Jeg er utrolig glad for at dette gikk. Det er helt utrolig kult!, stråler Aleksander

Han kom direkte videre med en score på 75.4. Han er eneste nordmann med i finalen men tar det hele med ro.

– Jeg gikk bare inn for å lande runet mitt også gikk det i første run, selv om det var litt sketchy. Jeg var litt nervøs for jeg visste ikke helt hvordan jeg lå an før siste run men det gikk jo bra. Det er trist at jeg er eneste norske som kjører finale men nå gleder jeg meg til søndag og skal gjøre mitt beste fortsetter han

Landslagstrener Thomas Harstad er svært fornøyd med dagen og imponert over kjøringen Aleksander leverte.

– Rykkins store sønn vettu! Jeg er sykt happy, jeg visste at Aleks var god nok til å klare det, men det måtte klaffe noe sinnsykt. Det gjorde det.  At vi nå er i finalen for både jenter og gutter og det er utrolig bra, sier han.

RK1 gratulerer Aleks! Foto: Olav Stubberud

Alle vil snakke med ALeksander. Foto: Olav Stubberud

DIREKTE TIL FINALEN

Kjersti Buaas kvalifiserte seg direkte til søndagens finale i Slopestyle som nummer tre i sitt heat etter Jamie Anderson og Cheryl Maas med en sluttscore på 64.7 poeng. Søndag ser du henne i Wyllerløypa i Oslo Vinterpark kl 11 når finalen for damer starter.

-Jeg er veldig fornøyd og glad for å være i finalen. Det er veldig deilig at jeg klare å slappe av i det siste runet. Jeg tror det var det at jeg klarte å fokusere samtidig som jeg hadde det gøy som gjorde at jeg kom meg videre. Nå gleder jeg meg til å kjøre finale på søndag, smiler en fornøyd Kjersti.

Det norske landslaget var på plass i dag med kubjeller og heiet fram Aleksander og Kjersti. Vi oppfordrer det norske folk til å gjøre det samme i helgens finaler.

Finalen i Slopestyle damer starter søndag 19. Februar klokka 11.00 i Wyller, mens finalen for herrene starter klokken 13.00. Fullstendig program over hele helgen finner du på www.wsc2012.no