NyheterHanne Eilertsen og Sondre Bratt Andøl er juniornorgesmestere. Foto: Daniel Jacobsen

Hanne Eilertsen og Sondre Bratt Andøl er juniornorgesmestere. Foto: Daniel Jacobsen

Eilertsen og Bratt Andøl er norgesmestere

Skrevet av Peter Gløersen, 30. Mar, 2017

Junior-klassene trosset tøffe værforhold og leverte bra kjøring under åpningsdagen av NM på Hovden.

 

NM på Hovden er endelig i gang! Torsdag startet moroa med slopestyle for junior og yngre junior. Det ble imidlertid ikke enkle værforhold for juniorene, som måtte takle meget skiftende værforhold. Tett snøvær, regn og flatt lys gjorde at finalen ble utsatt. Til slutt ble det gjennomført konkurranse, men uten kvalifisering. Dermed fikk samtlige deltakere kjøre finalen.

– Været har ikke vært det beste. Railsa var morsomme, men hoppene ble litt halvveis fordi vi ikke fikk vist det beste vi kunne fordi farten var dårlig. Jeg fikk ikke til det jeg ville, så det er litt irriterende, men jeg klarte å lande noe. NM er gøy uansett – det er gøy å være i Norge igjen og møte alle de norske kjørerne, sier Eilertsen.

Den 18 år gamle jenta fra Bærum har imponert internasjonalt denne sesongen. Under FIS-VM i Spania var hun en plass fra å kjøre finale, og siden har hun en tredjeplass fra Spring Battle og femteplass fra Total Fight i Andorra. Lørdag får den nybakte norgesmesteren en ny mulighet til å vise seg fra sin beste side når hun deltar i seniorklassen på lørdag.

I guttas juniorklasse var det Sondre Bratt Andøl som stakk av med gullet. Han hadde et solid rail-run, som blant annet bestod av 5050 frontside 360 på c-railen og en boardslide frontflip. På førstehoppet landet han en backside 720 stalefish, men skrenset i landingen og fikk ikke fart til å kjøre på det store hoppet. Derfor gjorde han heller en stilfull tåkant frontside 360 på det lille hoppet – og ble utropt til Norgesmester.

– Jeg gjorde det beste ut av det. Det var vanskelig forhold og litt liten fart. Uansett er det gøy å være på NM og møte alle gutta. Det er fett det er på Hovden, for her har jeg aldri vært før. Det har vært fint vær og god stemning frem til i dag, sier den meget habile skateren, som nå også er norgesmester på snowboard.

NM fortsetter på Hovden de neste dagene. På fredag er det boardercross for alle klasser, før seniorene tar over i slopestyleløypa på lørdag og det hele avsluttes med big air for alle klasser søndag.  

Se fullstendig resultatliste HER

 


Gutter junior
1. Sondre Bratt Andøl  - Heming - 63.1
2. Ferdinand Steen Finnmark - HSG - 62.6
3. Fredrik Ellingsen Kjærby - KIF - 61.7

 


Jenter junior
1. Hanne Eilertsen - BSK - 61.0
2. Ingvild Nymoen - KIF - 50.1
3. Elise Seljevoll Herleiksplass - Geilo IL - 33.2


Gutter yngre junior
1. Sebastian Vik - BSK - 61.9
2. Odin Røhrt - Heming - 61.7
3. Øyvind Kirkhus - Heming - 59.7


Jenter yngre junior
1. Stine Espeli Olsen - Geilo IL - 59.7
2. Bettina Roll - Geilo IL - 49.2
3. Ine Marie Misund Geilo IL - 44.6