NyheterAndré Berg er tatt ut i troppen til Special Olympics World Winter Games 2017. Foto: Peter Gløersen

André Berg er tatt ut i troppen til Special Olympics World Winter Games 2017. Foto: Peter Gløersen

– En drøm jeg ikke visste jeg hadde

Skrevet av Peter Gløersen, 04. Nov, 2016

André Berg (30) skal representere Norge i verdens største idrettsarrangement for utviklingshemmede.

– Som funksjonshemmet er det fantastisk å få konkurrere for landet mitt under et så stort idrettsarrangement. Jeg får drive med det jeg elsker ­– snowboard – med det norske flagget på brystet. Det er en drøm jeg ikke visste jeg hadde engang! sier André.

Han er valgt ut til å representere Norge på snowboard i Special Olympics World Winter Games 2017. I mars reiser han til Østerrike for å delta sammen med de 34 andre utøverne som ble offentliggjort i den norske troppen fredag.

Dette blir ikke første gang André representerer Norge internasjonalt. I vinter deltok han på Unified Games under X Games i USA, et arrangement som også er i regi av Special Olympics.
– Det var kjempegøy! Å få være med på et så stort arrangement var virkelig en stor opplevelse for meg. Jeg fikk et skikkelig kick av å kjøre i det anlegget.

André gjorde såpass inntrykk på X Games i USA, at han ble invitert til å dele ut medaljene på X Games i Oslo senere på vinteren.
– Nå gleder jeg meg til å se hvordan bakken ser ut i Østerrike, og så håper jeg på masse pudder, sier André som til er medlem i Trondheim Snowboardklubb

Selv om han skal kjøre med flagget på brystet og kjempe om medaljer har han prioteringene i orden – han er ikke opptatt av plasseringen.
– Det kicket jeg får av å stå på start når jeg skal konkurrere har ikke noe med medaljer å gjøre. Det er kun kjøreglede. Det er bare for å ha det gøy. Jeg har vært hekta på snowboard siden jeg fikk brettet på beina første gang. Det handler om å pushe seg selv og bli bedre og bedre.
– Gleder du deg?
– JA! Har sommerfugler i magen!