NyheterFoto: Emil Sollie

Foto: Emil Sollie

Hvor mye benker du?

Skrevet av Peter Gløersen, 22. Feb, 2018

Vi har tatt benke-praten med Fredrik Perry, før hans arrangement Bench Heaven neste helg.

Neste lørdag blir det Bench Heaven i Oslo Vinterpark. Fjorårets arrangement ble nominert til «årets event» på Snowboardawards, og det går mot en ny rå konkurranse i år. Vi har snakket med arrangør Fredrik Perry om hva vi kan forvente oss. 


Du skriver på Facebook-eventet at dette er Norges mest nødvendige snowboardkonkurranse… Hva legger du i det?
Haha, det er bare tull og tøys da, men det er ikke så tull og tøys heller. Man trenger litt useriøse konkurranser. Det er ikke så mange useriøse konkurranser som samtidig er legit å vinne. Det skal være bra nivå. 

Du har ordnet ganske kule premier?
Førstepremien er en benk laget av Pål Brekka (Brekka design). Det er et møbel som du kan ha hjemme, et trofé. Len vant i fjor og har sin hjemme hos moren sin. Det er litt fett å ha en pokal du kan ha til du dauer. Vi skal ha litt småpremier også: best trick, heaviest trick, bench angel. Litt forskjellig. Jeg vil ikke avsløre alle premiene, for vi skal prøve å ha noen nye i år også. 


Regjerende benke-gud, Len Roald Jørgensen, med trofeet sitt. Foto: Emil SollieHvorfor bør folk komme?
Du bør komme opp og være med fordi det blir jævlig gøy og bra stemning. Se folk sende den. Slamme litt også, håper jeg. Det er en gøy ting å være med på, med lignende setup som i fjor. Og så kommer det en ny benk, som er hemmelig foreløpig!

Er det bare å møte opp og bli med?
Det er bare å møte opp og registrere seg. 

Hvor god trenger man være for å delta?
Du trenger ikke være god i det hele tatt. Alle kan være med. Benker er for alle. Kan du sitte på en benk kan du shredde på en benk. Det kommer mer ned til kreativitet og stil. 

Hvilke kjørere kommer?
Det er mulig jeg kommer. Guden fra i fjor kommer (Len). Ted Boreland. En gjeng fra USA: Brandon Reis, Sean Genovese – men det er ikke så viktig. Det kommer masse nordmenn håper jeg. Det kommer noen Ducksjen-legender – Martin Ruge og Bendik Holm har claimet at de kommer. Så får vi se. Ducksjen-legende Joakim Lien kommer. 

Da blir det jo noen slams. 
Ja, da blir det jo noen slams. Får se om han tør. Han har kjørt mye i år da. Østreng kommer. Nei, tipper han ditcher egentlig. 

Hvorfor det?
Han skal sikkert noe annet som er så viktig. 

Hva kreves for å bli God of bench heaven?
For å si det sånn: du kommer aldri til å vinne hvis du ikke strapper ut en fot minst en gang. Det mener jeg blodseriøst. Du ligger dårlig an i hvert fall. Du blir guden hvis du gjør ting som er vanskelig, viser kreativitet. Du vinner hvis du kjører fett. Og hvis du kjører mye. Det er en tretimers jam, så kjører du bare fem ganger vinner du ikke. Du må bare være en gud som gjør geniale ting.  

Du har landet Fitness Xpress som sponsor, det er en ganske absurd snowboardsponsor. Jeg fikk se sponsorpresentasjonen din og den var ganske gøyal. Kan jeg legge den til i denne saken? 
Nei, det kan du jo ikke, folk kan kjøpe den for 1000 kroner. De kan vippse meg 1000 spenn så kan jeg sende. Jeg skal ikke lekke inside business her. Eventuelt så kan de gå på Markedshøyskolen eller noe sånn i tre år. De kan få studiegjeld på 300.000 eller vippse meg 1000 kroner. Folk får tenke selv hva som er best. 

Fortell om afterpartyet! 
Vi skal ha premieutdeling på kvelden, som unnskyldnign for å ha fest. Da blir det en samling på Oslo Camping. Siden det ikke er film i år måtte vi finne på noe annet, så Airblaster skal ha en minigolfturnering. Og så blir det konsert med Mads Dawg. Daogen var stoka.


Les mer på Facebook-eventet


Program lørdag 3. mars:
Konkurranse -  Oslo Vinterpark, barneområdet
10:00 Registrering
11:00 Contest

Afterparty på kvelden - Oslo Camping
21:30 Minigolf-turnering
22:30 Premieutdeling
23:00 Konsert med Mats Dawg

 

Hør Snowboardforbundets nye podcast, hvor Fredrik Perry snakker om historien bak benkene og mye annet moro: