NyheterNy kjører på juniorlandslaget

Ny kjører på juniorlandslaget

Skrevet av Peter Gløersen, 03. Aug, 2017

Bli kjent med Emil Leenderts (17).

Før sommeren fikk Emil Leenderts det glade budskap – han har fått plass på juniorlandslaget. Etter en imponerende fjorårssesong der han viste stor progresjon er Nittedal-gutten klar for en sesong sammen med landets mest talentfulle kjørere. I sommer jobber han med å makulere papir (!) for å få råd til å kjøpe bil. Emil ble juniornorgesmester i big air, tok andreplass i pipe og tredjeplass i Pleasure Jam. Allikevel er han fortsatt et relativt ubeskrevet blad i snowboard-Norge. Det tenkte vi gjøre noe med!

Hva tenkte du da du fikk vite om juniorlandslagsplassen?
Det var veldig gøy da Håker ringte! Jeg ble så stoka. Visste ikke helt hva jeg skulle si. Det blir gøy å reise enda mer fremover, og så får jeg vært med på litt samlinger på høsten. Å få plass på laget er noe jeg har jobbet en del for. I vinter prøvde jeg å steppe opp litt for å klare det, og det funka det!

Hva med de andre kjørerne på laget? Kjenner du de godt?
Ja, jeg vil si jeg kjenner de ganske godt. Det er et ganske bra miljø.

Ok, da skal du få noen tester. Først: Fridtjof Tischendorf og Stian Kleivdal skal sloss - hvem vinner?
Jeg tror Stian hadde vunnet faktisk. Han er litt mer brutal som type. Han slår – og mener det. Fridtjof hadde sagt unnskyld. Stian er vant til å få juling fra storebrødrene sine. 

Hvem på laget blir tænest i sommer?
Eckhoff! Faren hans er så brun. Han har vært med i tæne-konkurranse og sånn, så Mathias har det i genene tror jeg. 

Hvem tar mest selfies?
Det er garantert Isak, som sender til damene. 

Det hørtes riktig ut. Men hva skjer her, «Jerry»

 

Full run from Spring Battle 2017 #fuckme @jerryoftheday

Et innlegg delt av Emil Leenderts (@emilleenderts)mandag 20. Mars. 2017 PDT


Haha, jeg kom inn mot det siste hoppet i Absolute Park. Jeg merket at jeg ikke hadde nok fart og bremset for å avbryte. Så treffer jeg den ene humpen etter den andre, endte på rumpa, sklir ut kanten og smeller i bakken. Så hører jeg bare at alle ler rundt meg. Jeg tenkte bare «nei, nei, nei - er det mulig?». Det var ingen jeg kjente som så det, og jeg trodde ikke noen filmet. Heldigvis. Senere på dagen hadde en fyr kommet bort til en kompis og spurt «hvem er han idioten her med hvit jakke?»

Har du ett høydepunkt som skiller seg ut fra vinteren?
Ja, det må være på World Rookie Tour i Kaprun. I mange dager hadde jeg prøvd switch backside dobbel 10. Det var siste run, men ingen av gutta ville bli med. Så kommer jeg til hoppet og da står shaperne og holder på. De sier jeg kunne få lov til å hoppe en gang, men da måtte jeg ta dobbel. «Jeg får vel bare gjøre det da». Og akkurat da klarte jeg stompe den tiern. Da ingen så på eller filmet. Jeg var så stoka, men det var ingen der. Så ser jeg plutselig en random fyr i heisen som hadde sett det og var drit stoka, haha. Da måtte jeg bare ringe mamma og dokumentere det. Det var nok høydepunktet. 


Foto: Peter Gløersen


Den største nedturen i vinter da?
Det var å brekke kragebeinet. Jeg gikk glipp av en del ting på grunn av det. To måneder er lenge å være helt rolig. Du må gjøre gørrkjedelige øvelser med strikk, men det lønner seg. 

Du har jo vokst opp i Varingskollen, som så mange andre gode norske snowboardere. Hvem er favoritten?
Ja, jeg har vært i Varing hver dag i oppveksten. Selv om ingen ble med. Jeg synes jo Ulrik (Badertscher) kjører sykt fett. Det var nok bedre der da han kjørte enn nå. Hakadal IL har kjøpt opp anlegget og satser på Olaløype, som er alpinbakken. Parken blir litt halvveis. Jeg skulle ønske det var litt mer miljø der. Det var veldig bra da jeg var liten. Nå er det liksom ikke folk å kjøre med heller. Før dro oslofolk til Varing, men nå drar de til Tryvann. 

Har du noen tips til kids? Hva hadde du ønsket en rutinert kjører sa til deg for 5 år siden?
Selv om folk sier triks er vanskelig trenger de ikke nødvendigvis å være det for deg. Jeg har for eksempel alltid hørt at switch backside 720 er drit vanskelig. Jeg har alltid gjort switch back 5, men så sa CC (NTG-trener): bare prøv 7 da. Så klarte jeg det. Pracca, pracca, pracca. Så 9. Og så 10. Så jeg hadde ganske mye progresjon på det i vinter. 


Foto: Daniel Jacobsen