NyheterBalansetrening for viderekommene. Foto: Just Andreas Salvesen

Balansetrening for viderekommene. Foto: Just Andreas Salvesen

– Som å fylle klovnesko

Skrevet av Nora Alette Sandberg, 07. Sep, 2017

Christian Ruud Myhre føler han har store sko å fylle nå som Stian Sivertzen har lagt opp. 

Christian Ruud Myhre er Norges håp frem mot OL i boardercross. For tiden er han i Argentina og trener frem mot sesongen som starter 10. september.
Vi slo av en prat med kongsberggutten.

 

Først og fremst Christian: Stian Sivertzen har lagt opp som proff nå. Hva tenker du om det?
Det betyr at jeg må fylle sko på størrelse med klovnesko, for det er sykt store sko å fylle. Selvfølgelig er det synd, men jeg skjønner veldig godt den avgjørelsen han har tatt. Det var jo han som fikk meg interessert i boardercross. Det betyr at jeg må stemme opp og gjøre han stolt. Vise hva han har lært meg opp igjennom. Han motiverer meg uansett. Hvis det er noen har kjørt med livet som innsats så er det han. Han har vist at alt går an.Du er på tur i Argentina nå?
Det er veldig bra. Det har kommet litt nysnø, så det er veldig fine forhold. Fått kjørt en del i løypa og det er godt å være tilbake. Deilig følelse.

Hvordan er løypa? Og hvordan er formen?
Løypa er veldig bra, de har klart å få opp en bra treningsløype. Kanskje ikke den vanskeligste, men en fin løype å starte sesongen. Formen er egentlig overraskende bra. Har trent mye og hatt bra fremgang på barmarkstreninga i sommer. Føler meg rask, eksplosiv og føler ting sitter veldig bra nå enda det fortsatt er tidlig i sesongen. Gleder meg til å komme i gang. Min svakhet er svinger som vi prøver å jobbe litt med mens vi er her.

Det er ikke lenge til sesongen starter. Føler du deg klar?
Ja, vi starter 10. september med første worldcup. Jeg føler meg veldig klar og gleder meg skikkelig til å komme i gang. Neste worldcup etter det er i midten av desember og da går det slag i slag.

Er OL målet for sesongen?
Ja, OL er så klart det største målet, så det er det full gass mot det. Alt fokus mot OL nå.

Nå trener du med et amerikansk lag, stemmer det?
Ja, eller det er et ”privat lag” med en amerikansk trener. Det fungerer veldig bra. Er veldig fornøyd med hvordan han jobber. Han jobber sykt hardt og gjør alt for at vi skal bli best mulig og utvikle oss som utøvere.

Du legger ut en del trickshots på instagrammen din. Hvor mye tid bruker du på triksene? Eller er du et naturtalent?
Haha! Mr. Trickshot! Det meste kommer ganske fort faktisk. Noen ganger kan det ta litt tid. Da gir jeg meg ikke før det er går.

 

Lykke til på søndag, Christian!